16224  17. 8. 2010 14:46:36

Inkubační doba pohlavních nemocí

Dobrý den, na internetu se dá dočítal, že inkubační doba syfilis je 3 týdny, ale s dodatkem až 90 dní. Stejně tak u nákazy HIV 2-3 měsíce s možností až 6 měsíců. Mám chápat, že eventuální test krve v těchto termínech zaručuje jistotu ohledně možné infekce nebo je možné, že se protilátky v krvi objeví v případě syfilis až třeba po čtyřech měsících, eventuálně u HIV po sedmi měsících. Děkuji za Vaši odpověď. Dominik

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Milý Dominik 100% istotu mať nikdy nebudete. Pokiaľ prvé testy dopadnú dobre tak sa po doporučenej dobe opakujú, aby sa vylúčilo možné ochorenie, ak je skutočne reálna šanca nákazy. Omnoho lepšie je zaoberať sa ochranou a dostatočnou prevenciou ako riešiť po každom rizikovom styku odbery krvi!

Komentáře uživatelů ...

22. 8. 2010 21:07:43
Milá Kačenko, děkuji za odpověď, ale popravdě nepochopil jsem :-( 1) 100procentní jistota nikdy, 2) testy po 3 měsících resp. 6 k vyloučení nákazy v případě HIV, po 3 týdnech resp. 3 měsících k vyloučení nákazy v případě syfilis. A to je to, co se ptám. Je možné, že se nákaza může v krvi projevit až po této doporučené opakované době?? Děkuji a omlouvám se ještě jednou za nepochopení odpovědi. Samozřejmě ochrana a prevence je věc rozhodně důležitá, ale na tu se neptám.
Kacenka [Porodní asistentka]
23. 8. 2010 10:27:56
No myslím to tak, že ak už máte nejaké obavy z nákazy a prvé testy by vyšli negatívne, to ešte nezaručuje, že ste úplne OK, takže je nutné testy opakovať, aby ste mal istotu a hlavne nákaze predchádzať, lebo ak ďalej budete mať rizikový pohlavný styk s osobami, ktoré nakazené byť možu, tak vás odbery pred nákazou neochránia. Najlepšie je sa pred infekciou chrániť!!! Pokiaľ opakované testy budú v poriadku a nebudete mať od tej doby rizikový styk, tak až vtedy si možete byť istý, že ste zdravý a nákaza vám nehrozí. Tak som to myslela.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie