16256  17. 8. 2010 21:39:40

Partner již se mnou v budoucnosti nepočítá

Dobrý den. Je mi 38 let. S přítelem žiji ve společné domácnosti již 18 let.Několikrát mi byl krátkodobě nevěrný, ale to jsem přičítala skutečnosti, že jsme spolu dlouho -prakticky od školy. V sexu, jako takovém problém není vzájemně si vyhovíme - spíše šlo z jeho strany o "změnu". Úspěšně jsme spolu podnikali, ale asi před dvěma roky musel otevřít pobočku v Praze a to souvisí s pozdními příchody domů. Máme spolu desetiletého syna.
O domácnost jsem se vždy starala sama - partnera to moc nebaví (je taky trochu nešika). Syn je na nás oba dost fixovaný.Partner se synem sice sportuje, ale to je jeho jediná péče o syna. Máme již za sebou drobná řešení nevěr. Nyní mi, ale oznámil, že by chtěl v životě vedle sebe jiný typ ženy. Když ho, ale kamarád pozve na oslavu, tak se mne zeptá zda s ním půjdu. Nechce se mi na tyto akce chodit, protože mám strach, že mi někdo položí otázku týkající se budoucnosti a já vím, že partner se mnou nepočítá. V domácnosti se snažím fungovat normálně, ale nechci se již s partnerem milovat, protože mám pocit, že na to nemá nárok, že by mne pouze dočasně využil. Říká mi sice, že mne má rád, ale jinak. Názor, že po dvaceti letech se láska změní mu moc nestačí. Chováme se k sobě slušně, ale pro mne je to dost těžké. Nevím zda to říci synovi, že se jeho otec chystá k odchodu,ale ještě neví kdy odejde. Syn totiž již pozoruje, jak jsem smutná. Nevím, zda se s přítelem milovat, zda s ním navštěvovat přátele, zda mu žehlit košile apod.? Mám čekat, že se něco změní, i když mne to psychicky vyčerpává? Nebo ho poslat pryč, když ještě nemá kam jít? Nevím co mám dělat. Děkuji.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Z Vašeho popisu až běhá mráz po zádech. Vy jste Vašemu muži dala svoji dlohodobou přízeň, lásku, věrnost, porodila jste a vychováváte mu syna. Vytváříte mu zázemí, výhradně vlastními silami. K tomu všemu jste byla ochotná tolerovat jeho NĚKOLIK nevěr! To vše kvůli Vašemu synovi? Uvažovala jste někdy o ukončení tohoto vztahu Vy?? Opravdu si myslíte, že by to byla pro Vašeho syna taková katastrofa, kdyby opustil prostředí naplněné neúctou, mlčením a dusnou atmosférou..? Řekla bych, že ne. Co se týče sexu, uvažujete logicky. Partner s takovým přístupem nárok nemá. Ledaže Vy byste měla zrovna chuť - ve Vaší znevýhodněné pozici máte nárok jej po něm chtít, když tu chuť budete mít prostě Vy. Setkání s přáteli bych se možná nebála..? Proč úplně otevřeně na celé kolo před jeho přáteli neříct pravdu - že společnou budoucnost neplánujete. Že Vám řekl, že by si vedle sebe představoval "jiný typ ženy"!? K Vaší poslední otázce, bydlení si začne hledat tehdy, když u něj vznikne potřeba. Tedy buďto se bude chtít sám odstěhovat, nebo bude muset se od Vás odstěhovat. Ke hledání bydlení mu musíte dát impuls Vy.

Komentáře uživatelů ...

17. 8. 2010 22:03:35
Super oznámenie - v budúcnosti iný typ ženy... niečo podobné som si zažila a zažívam... a stále sme spolu, dokonca ten typ inej ženy aj prišiel, no on nebol schopný ísť za tým, predsa, my roky spolu, všetko spolu... ale jeho nespokojnosť ma ubíja... a mrzí ma, že som nemala silu ho opustiť a byť možno s niekým iným... túžila som po dieťati, teraz ho čakám /v tom som šťastná/, ale dobré to nebude... To sa stáva, že "iný typ ženy", nech ho teda nájde. Žiť rutinu a stereotyp, normálny život s jednou ženou a v diaľke vidieť nejaké možné chyméry... veď ho potlačte, nech si ju teda nájde... takto je na koni... a prečo si myslí, že si nenájdete niekoho vy, pre koho budete ten správny typ ženy... ak máte silu, tú istotu o vás mu narušte...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy