16315  19. 8. 2010 10:42:41 - Renoise

Široká vystouplá žíla na penisu

Dobrý den, před několika měsíci jsem si všiml hrbolku na penisu, cca 1cm od kořene. Je měkký, od pohledu se jedná o širokou žílu, která se cca po 1.5cm rozděluje do menších. Někdy mírně pobolívala, zejména po styku s partnerkou, nyní několik dní bolí víceméně stále, mírně, asi jako modřina. Asi před půl rokem mi na urologii dělali stěz z močové trubice a sono a náhodou nalezli v pravém varleti malou varikokelu, varle mne na dotyk nebo při špatném pohybu bolí již pár let, ale prý velikost varikokely není důvod k operaci. Bolest ve varleti je příležitostná, řekl bych stejná jako poslední roky, nevím ale jestli je souvislost mezi varikokelou a žílou na penisu. Žíla je viditelnělší při erekci, ale dobře je hrbolek vidět i v klidu. Užíval jsem teď měsíc Kotvičník zemní pro zvýšení hladiny testosteronu, což doufám problém zhoršit nemohlo. Čím dál více se take projevují křečové žíly, ať už jako hemoroidy nebo na lýtkých. Nevím teď tedy jestli jde ještě o problém urologický nebo bych se měl spíše obrátit na cévní chirurgii.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Pokiaľ máte varikokélu tak o tom rozhoduje urológom rovnako tak operuje. Pokaiľ ale máte kŕčové žili inde na tele, tak je nutné obrátiť sa flebológiu, cez svojho obvodného lekára.

Komentáře uživatelů ...

19. 8. 2010 11:27:20
Odborníky na mužské genitálie jsou urologové, i na potíže jako rozšiřování žil. Pokud jsou odstranit rozšířené žíly na dolních končetinách, tak ne penisu toto tak jednodušše nejde. Penis je ale velmi žilnatý orgán, aby byla umožněna erekce. Rozšíření žil při erekci nebo po styku je běžné, ale nic by nemělo bolet. Mělo by jít spíš o viditelnost žil pod kůži, než přímo rozšiřování průsvitu žil. Zvýšení testosteronu nebo intenzivní sexuální aktivita může vést k rozšíření žil. Doporučuji v sexu se poněkud mírnit a problém ukázat lékaři. Bolet by nemělo nic.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot