16322  19. 8. 2010 14:43:54 - alala

Jsem milenka

Dobrý den.
Už 1a3/4 roku mám přítele,který je ženatý.Je to kolega z práce.Znali jsme se spolu 8let a jako kolegové jsme si spolu hodně rozumněli.Náš vztah byl možná i kamarádský.Pak jsme si spolu začali i intimně a z prvotních plánů,že půjde jenom o sex brzy sešlo.Zamilovali jsme se.Já měla měsíc před svatbou.Nedokázala jsem ale být taková mrcha a vdát se.Svatbu jsem zrušila.On také naléhal,že to nezvládne,když se vdám.Sám je ovšem ženatý už téměř 6let.Se svojí ženou v době,kdy jsme si začali intimně nežil už rok a půl.Mají spolu 2 děti.Už po první dceři s ním manželka přestala intimně žít.Pak ho jenom využila,aby počali druhé dítě.Byl doma jenom využívaný - peníze a tak.Spolu si rozumíme úžasně,ale problém je,že náš vztah tak napůl tají.Sice u mě ob den přespává a chováme se jako bychom spolu žili (už proběhlo stěhování sem a tam a zase zpátky - chyběli mu děti-vídal je "jenom obden") protože ale manželka neustále vyhrožuje sebevraždou a tím, že se s dětmi odstěhuje a on je nebude moct vídat,jsme v našem vztahu na jakémsi mrtvém bodě.Další problém je,že na mě dost žárlí.On s ní občas zajde mezi přátele,např. oba jsou nezávisle pozvaní na jednu oslavu narozenin. Já z toho vždycky šílím, ale já mohu maximálně s kamarádkama - nedej bože,když se kolem točí nějaký muž,třeba známý a on se to dozví.Občas za mnou z nenadání příjde.Kontroluje co mám na sobě a tak.... Ona si ale to, že má mimomanžeský vztah nechce připustit. A vždy když je "pár týdnů" klid, dělá jako by se nic nedělo. Pak nás ale někdo uvidí nebo se něco dozví a zase kolotoč - vyhrožuje skokem z okna. Dělá histerické scény před dětma,balí mu věci, vyhrožuje stěhováním k matce (50 km)... Za pár dnů se ale uklidní a zase dělá,že se nic neděje.Vidím to tak,že největší chybu dělá přítel, který není schopen celou situaci řešit. Chce být semnou,ale má strach,že přijde o děti. Mě už s tou starší - samozřejmě tajně seznámil.Scházíme se. Přespala i u mě. Mám dceru ve stejném věku. Spolu si rozumí. Zkončit jsem se s tím vším snažila už mockrát, ale jsme jako kolegové v neustálém kontaktu a přes sebevětší snahu to vydrží tak 3 dny.Milujeme se. Ale vlastně ani jeden nevíme jak dál. Prosím jestli nějak můžete poraďte. Změna zaměstnání ale v dnešní době jaksi nepřichází v úvahu i když by to bylo možná nejlepší řešení. Jak jsem řekla,žiju s dcerou v pronajatém bytě. Přítel finančně pomáhá. Jo a jeho rodiče o nás ví taky. Otec je majitel firmy,ve které oba pracujeme. Z našeho vztahu měl radost. Maminka z počátku měla pocit,že ho tahám od rodiny,ale po vzájemném rozhovoru pochopila,že o to mi nejde.Vycházíme spolu v pohodě. Ještě jednou děkuji.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Tak, jak píšete: ani jeden nevíte, jak dál. Zkouším hádat, zda Vy sama jste si jistá, že byste takovéhoto muže za svého životního partnera brala. A jak to má asi on?? Víte co. Mě přijde celá ta situace jaksi neuvěřitelná: Se svojí ženou již intimně nežije přes 3 roky. Ona je velmi využívající, vydírající, hysterická a dělá scény. Přesto o jeho paralelním vztahu zřejmě neví. V tomto neexistuje napůl: buď ví, nebo ne. A zde bych si troufala tvrdit, že vůbec. Není to zvláštní, jestliže je opravdu tak nesnesitelná? Nezkresluje Vám Váš přítel realitu (nebo i jí?) ? Zřejmě tak, jak píšete: nedovede se rozhodnout, co s tím dál. Nyní tedy raději k Vám. Chtěla byste to s ním dát oficiálně dohromady, nebo ne? Při dalším zvažování bych radila vzít do úvahy i to, jak dokázal zvládat toto předchozí manželství. Také jeho žárlivost, potřebu kontrolovat a možné "kamuflování" reality mezi Vámi dvěma jeho partnerkami. Vše si důkladně zvažte a pak dejte příteli své jasné stanovisko sdělte. Ať se posunete dál. Pochybuji, že současné nastavení Vám všem zůčastněným může vhovovat natrvalo..

Komentáře uživatelů ...

19. 8. 2010 14:54:49
Jo, jste fakt charakter. Zato manželka je potvora, protože dělá scény, je hysterka a nerespektuje, váš mimomanželský vztah. Vlastně i začátek typický, skvěle jste si rozumněli, s manželkou už rok a půl nežil. Tak co chcete, že vám tu malí lidi nebo odborníci poradit?

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy