16367  20. 8. 2010 13:48:02

Strach z přepadení

Syna 13 let zastavila parta romů od10 do 14 let ohrožovali ho nožem a ukradli mu mobilní telefon a 20 kč.Chtěla jsem to nahlásit ale syn nechce jak o tom začne mluvit pláče, bojím se, aby neměl trauma do dalšího života. Mám o tom hovořit i když on nechce. Děkuji T.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Abyste minimalizovali dopad tohoto traumatického zážitku, určitě by bylo dobře, kdyby se z toho mohl vypovídat. Navštivte se synem dětského psychologa. Jinak ohledně nahlášení: jsou celkem pochopitelné jeho obavy, že kdyby událost byla nahlášena, parta by si to s ním mohla přijít patřičně vyřídit. Děti mezi 10 a 14 lety ještě nenesou trestní zodpovědnost, při opakovaném nahlášení se tímto zabývá odbor sociálně právní ochrany dětí. Navrhněte tedy synovi následující postup: že se půjdete na daný úřad nejprve informovat o možnostech řešení a pak společně budete mluvit o dalším postupu. Taková partička něco podobného jistě neudělala prvně. Váš syn se tedy nemusí bát, že případné řešení s institucemi by si spojili hned s ním..

Komentáře uživatelů ...

20. 8. 2010 14:16:47
skoda.ze ich nedaju do rezervacie ako indianov.Pritom indiani neboli /skodny/.Mozno by to bolo to najlepsie.Co mozno,ale urcite.
Ajky
21. 5. 2014 0:27:55
Pozabíjať takúto zver.. čo zver.. to sa ani pomenovať nedá..

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy