16418  21. 8. 2010 18:56:14

Obriezka a odstránenie uzdičky?

Môžem sa spýtať pri obriezke sa odstraňuje Predkožka aj Uzdička?

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Pokiaľ sa robí celková obriezka, pri ktorej sa odstraňuje celá predkožka, tak uzdičku nepotrebujete a tá sa logicky odstráni tiež.

Komentáře uživatelů ...

22. 8. 2010 0:37:58
U určitých typů obřízek se uzdička ponechává. Platí o např. u částečné obřízky. U židovské taky, i když zde je žalud celý odkrytý, ale za ním je trošku předkožky, která může někdy zakrýt lem žaludu. Odstranění uzdičky souvisí s tím, kolik z překožky je odstraněno. U většího rozsahu to je patrně dané technicky, tj- je-li předkožka pryč, tak uzdička by se musela k něčemu přišít a nebyla by funkční. V některých nemocnicích provádí určité styly obřízky, o způsobu je možné i pohovořit předem. A případně zvolit pracoviště, kde udělají zcela dle vašich představ. Přijde mi jak optimální uzdičku ponechat a kousek předkožky taky. V klidu je žalud celý odkrytý a zbytek předkožky je za žaludem. K vypnutí dojde při erekci. Při radikálním odstranění je kůže vzadu vypnutá i v klidu, při erekci může pak chybět (natahuje se odjinud, nebo se musí vytahat kůže na penisu).
22. 8. 2010 11:57:40
ok ďakujem
hack
13. 4. 2014 12:24:20
a nie je nejaký alternatívny spôsob zmenšenia uzdicky formou maste a pod? z hladiska funkčnosti mi to neprekáža, no z estetického hľadiska by som si to chcel dať zmenšiť

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot