16582  24. 8. 2010 20:21:43

Léčba Boreliózy u dětí

Dobrý den, mám dotaz. Doma mám pětiletou holčičku, která měla asi před měsícem klíště za levým ouškem. Po odstranění klíštěte jsem ouško sledovala. Asi po 3 týdnech od nákazy, jsem pozorovala ,že místo po klíštěti je ohraničené a má tam červený velký flek cca 10 cm. Okamžitě jsem navštívila dětskou lékařku, ta nám odebrala krev na protilátky proti borelioze. Po týdnu čekání dorazil negativní výsledek, flek ale nemizel, ba naopak, ještě se nám zvětšil. Dr. nám nasadila Duomox 375mg 2 *denně. Po užití 2tbl.duomoxu se malé obj.alergická reakce na ATB. Zítra jdeme k Dr.z měnit ATB. Jsem z toho celá nervozní, doufám,že nám změní ATB, přeléčíme se a vše bude v pořádku ,bez následku. Můžete mi napsat vaše zkušenosti s léčbou boreliozy u dětí. Moc děkuji.A.K

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Osobné skúsenosti nemám s deťmi ale s dospelými, no liečba sa veľmi nelíši. Takže zažila som podobný prípad, tiež po uštipnutí kliešťa ostala fľak, ktorý nechcel zmiznúť. výsledky boli negatívne ale aj napriek tomu lekár nasadil ATB, po preliečení fľak zmizol a už rok sa neobjavil a nemá ten dotyčný žiadne problémy. osobne si myslím, že niekedy fľak po uštipnutím môže ostávať na pokožke dlhšie ako sme schopný prijať. Testy by sa ale mali opakovať ešte raz a to po pol roku.

Komentáře uživatelů ...

24. 8. 2010 23:00:01
Ano, testy obvykle prováděné boreliózu neobjeví, i když nemoc probíhá. Nemoc lze léčit antibiotiky, při alergické reakci lze antibiotika změnit, zabírá jich více (např. Deoxymykoin). Lékařka posoudí, jde-li skutečně o alergickou reakci a případně antibiotikum změní. Antibiotika asi bude brát delé (3 týdny), ale komplikace by pak být neměly.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí