16725  27. 8. 2010 21:25:25

Nemasturbujem, mám 15 rokov

Dobrý deň! Chcel by som sa opýtať, či je normálne ak mám 15 rokov a nemasturbujem (a od 13 rokov som masturboval iba 2 krát). Teda myslím to tak, že ked aj začnem tak prestanem, lebo sa asi bojím alebo neviem v čom je problém. A prednedávnom som sa o to pokúsil a nad penisom ma bolelo, ale zároveň som mal aj príjemny pocit nuž nedokončil som to. Zaujíma ma to aj preto, lebo ak sa s kamošmi o tom bavíme tak oni majú tiež 15 a masturbujú často. Tak prosím vás poradte mi.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Na tom, že nemasturbujete nie je nič divného, aj keď u chlapcov je to dosť neobvyklé, ale nie je to patológia. Proste nik vás k masturbácii nútiť nemôže, pokiaľ sám to nechcete a necíti potrebu, tak to robiť nemusíte. Čo ma ale trošku zaráža je to, že ak začnete masturbovať, že to nedokončíte, to je trošku divné, lebo obvykle pokiaľ viete ako na to, trvá to len pár minút a prinesie vám to len príjemné pocity, a vzdať sa tohoto pocitu, keď ste masturbovať začal je trošku divné. Nemáte nejaký problém, myslím zúženú predkožku, alebo krátku uzdičku alebo inú vadu, ktorá vám v tom bráni, alebo nemal ste nejaký negatívny zážitok, z dávnejšieho obdobia. Nenachytal vás pri masturbácii niekto a vy sa teraz podvedome bojíte a máte strach sa plne uvoľniť? Doporučujem to skúsiť vtedy, keď budete doma sám, pustite si nejaký erotický film, alebo si pozrite nejaké obrázky odhalených žien, keď sa vzrušíte, začnite masturbovať a neprestaňte až pokým nedosiahnete ejakuláciu/orgazmus. Bolesti môžu byť aj z toho, keď začnete a nedokončíte to, to napätie sa musí z tela nejak dostať von.

Komentáře uživatelů ...

27. 8. 2010 21:55:27
Jsi naprosto v pořádku, do masturbace se nenuť. Masturbace je přirozená, ale je hloupé, že spousta dospívajících masturbuje, aby se chlubili před sebou navzájem nebo před holkama a ne aby tím uvolnili napětí a dopřáli si hezký pocit. Pokud tě při masturbaci penis bolel, měl bys dojít za pediatrem. Bolet nesmí nic, penis může trošku bolet po časté masturbaci. Možná máš úzkou předkožku, která jde sice přetahovat, ale i tak je úzká. Jinak se neobávej, masturbaci jistě brzo objevíš sám a budeš ji pilně provádět. Ale i kdyby si s ní nezačal, nic se neděje. Masturbuje většina mužů i chlapců, u žen a dívek se to čísla udává nyní kolem 89%. Možná jich to část nepřizná, ale zřejmě jich pár je, co nemasturbují.
28. 8. 2010 7:59:31
S předchozí radou bych nesouhlasil. Je dost divné, když 15-letý chlapec (bez ohledu na to, jak je právě vyspělý - v tom jsou v Tvém věku velké rozdíly) nedosáhne při masturbaci, řekněme, za minutu orgasmu, a raději toho nechá. Není chyba v technice? Třeba v malé frekvenci kmitání? Musí se kmitat předkožkou asitak 4x za sekundu, či ještě rycheleji - jak to jen ruka zvládne. Pokud ani tak nedojdeš k orgasmu, je NUTNÉ, aby ses svěřil dětskému lékaři nebo přímo urologovi. Jinak budou vážné potíže v Tvém budoucím sexuálním životě. Budeš přece jednou chtít děti.
28. 8. 2010 13:44:02
K prvej rade:tou bolesťou som nemyslel to že ma bolí penis ale oblasť niekdy pod bruchom. K druhej rade:ako som písal že som masturboval 2 krát tak som k orgazmu došiel v tom problém nie je.Ale ide o to že ked začnem a po chvíli mám príjemný pocit niekde pod semenníkmy a vtedy sa zľaknem a preruším to.Ja osobne si myslím že v tom je strach no neviem z čoho....Chcel by som sa vám podakovať za obidve rady,no naozaj neviem prečo mám taký problém.
28. 8. 2010 15:33:04
S radou, že v 15 masturbovat musíš zásadně nesouhlasím. Nemusíš, ale většina chlapců masturbovat začne. Někdo až po 15 roce, to je naprosto v pořádku. Ani není třeba radit techniku masturbace, tu objeví každý kluk spolehlivě sám. Je zbytečné se při masturbaci něčeho lekat. Možná pro ni nejsi ještě zralý, v krátké době se to nejspíš samo změní. Tělo si o masturbaci samo řekne, dosavadní psychická zábrana nejspíš odejde sama. Za půl roku může být vše naprosto jinak, vývin probíhá někdy velmi rychle. Není třeba mít žádné obavy. Kdybys měl zábrany (strach) při masturbaci v 17 letech, tak by bylo dobré to probrat s pediatrem. Ten by mohl přeposlat spíš k psychologovi než k urologovi.
28. 8. 2010 21:23:06
Dakujem aj za túto radu,zaujala ma najmä tá posledná veta v nej.Dakujem vám všetkým pomohli ste mi,dúfam že sa to dobre vyrieši.(Aj ked si to sám neviem vysvetliť)
30. 8. 2010 13:43:58
Pochopil jsem, že se jedná spíš o problém psychický, ale neumím si jej vysvětlit. Přece jakmile člověk dojde k orgasmu, už nemůže přestat, je v jakém-si transu, dokud to neskončí ejekulací. Ano, vzpomínám si jako chlapec (na pravidelnou masturbaci vždy za 2-3 dny jsem si navykl pár týdnů před tím, než přišla první ejekulace) že dokud jsem ještě neejekuloval, byl jsem sice vždy natěšený na velká zážitek, drandil jsem jak divý, pak to trochu zabrnělo - a já byl zklamaný, že už je konec a že to bylo krátké a že budu znova schopen až pozítří a měl jsem i divný pocit provinění, že dělám něco zvrhlého, tak totiž byla ještě tehdy posuzována onanie, zkrátka - kocovina. Ale později, když už bylo semeno, a čím dál víc a hustší, jsem zažíval po skončení pocit uvolnění a příjemné únavy a bylo to fajn.
marek890
6. 1. 2015 14:10:41
Ja masturbujem od 8 rokov

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie