16731  28. 8. 2010 9:11:01

Jsem těhotná a v okolí se vyskytl syfilis

Dobrý den, jsem ve 30tt, včera jsem se dozvěděla, že v mém blízkém okolí je člověk nakažený syfilis, již nastoupil do nemocnice. Můj dotaz se týká toho, je li nějaká pravděpodobnost nakažení a nějaké riziko pro mé dítě. Nežijeme ve společné domácnosti, ale stýkáme se a navštěvujeme. K fyzickému kontaktu - pohlavnímu styku nedochází. Je třeba riziko nakazit se na toaletě? V koupelně? Děkuji L.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Nie, pokiaľ ste s dotyčnou osobou nemala pohlavný styk a ani ste nebola v tesnej blízkosti so syfilitickou vyrážkou na tele postihnutého, tak sa nákazy obávať nemusíte. K tomu každá jedna tehotná je podrobená cieleným vyšetrením na syfilis, na začiatku tehotenstva ako aj na jeho konci.

Komentáře uživatelů ...

28. 8. 2010 12:49:45
Mám podobný strach, tiež som tehu, no zháňala som o tom info a vraj bacil prežíva veľmi krátko mimo hostitla, a je skoro nemožné ho chytiť inak ako pohlavným stykom, aj to musí byť v mieste, kde sú nejaké oderky, rany... na mieste, kde vstúpi infekcia do tela sa do 3 týždňov priblizne vytvorí tvrdý nebolestivý vred - to je prvý príznak... nemalo by sa nič stať, tiež som si povedala, že ten vred by musel byť. Moja mama pracuje s takýmito ľuďmi dennodenne a to pár rokov - zdravá - klop, klop, klop:--)
1. 9. 2010 14:57:45
Díky!

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie