16760  28. 8. 2010 20:11:42

Splodenie dieťaťa pod vplyvom alkoholu

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, aký vplyv má alkohol pri splodení dieťaťa ňa jeho vývoj, či nezanechá nejaké následky aj počas prvých troch týždňoch otehotnenia požitím viacerých piv. Vopred pekne ďakujem.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Toto Vám nikdo s přesností neřekne, ale myslím, že se obávat nemusíte. Pokud máte již graviditu potvrzenou, pak se samozřejmě pití alkoholu vyhněte. Spíše platí pravidlo, že jestliže je plod v prvních třech týdnech vývoje pod vlivem nějakých negativních vlivů, pak jsou buď tak závažné, že plod nepřežije nebo se vyvíjí normálně dál.

Komentáře uživatelů ...

29. 8. 2010 20:08:04
Kedysi dávno som čítal článok, že pokiaľ je muž LEN v dobe pohl. styku pod vplyvom alkoholu, tak by to spermiám nemalo prekážať a ani plod by týmto nemal byť ovplyvněný. Vývoj spermií trvá niekolko dní, takže tie vyvinuté by už nemali byť poškodené. Pokiaľ ale muž užívá alkohol dlhodobo, tento sa už dostane aj do spermií, ktoré potom už možu mať vplyv na plod. Samozrejme že negatívny. Velmi nebezpečné je (to píšem len pre zaujímavost, predpokladám, že vás sa to týkať nebude), keď matka pred porodom užije zo strachu vačšie množstvo alkoholu. Tento sa dostane do krvi dieťaťa. Pokiaľ porod prebehne v tejto dobe, tak dieťa je vlastne opilé, a čo je doležité, nie je schopné ten alkohol vo svojej krvi spracovať. Je už odpojené od matky. Hrozí otrava alkoholom. V dobrom prípade musí byť okamžite prevedená výmena krvi.
29. 8. 2010 20:50:12
Veľa detí jev tu práve vďaka splodeniu v alkoholickom opojení... vraj prvé týždne, po vynechanie menzesu telo funguje všetko alebo nič... buď bolo poškodené a potratí sa - menzes- alebo sa ide ďalej:-)
5. 9. 2011 15:34:37
Dobrý deň,chcela, chcela by som sa opýtat na tehotenstvo po 40-ke.Mám 46 manžel 49 pred 23 rokmi druhý porod.Posledné roky máme nechránený pohlavný styk,teraz som zostala tehotná, o dva mesiace budem rodit,bez problémové tehotenstvo,čoho sa možem obávat?

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk