16799  29. 8. 2010 19:18:25 - Anicka33

Žárlím na jinou ženu

Dobrý den,
mám velký problém. Trápí mě má přehnaná žárlivost. Žárlím na ženu, se kterou byl můj přítel několikrát venku a teď už si s ní jen píše. Dříve si ale psali takové věci, jako třeba "ahoj zlatíčko copak právě děláš?" Tohle jsme si ale vyjasnili a řekl mi že s tímhle přestane a budou si jen normálně psát jako přátelé. Ale i to mi prostě vadí. Skoro pokaždé mu to s pláčem říkám, že mám strach co bude dál, vyptávám se ho jestli si s ní stále píše a volá jako dřív a on mi pořád dokola říká, že si s ní pouze píše a jediný člověk koho miluje jsem já. Jenže já mu prostě nedokážu věřit. Nevím jak na to přestat myslet a tolerovat tuhle jeho známost. Mohli byste mi prosím něco poradit? Mám pocit že to snad nikdy nezkončí. Nechci mu ale zakazovat kamarádky. Moc ho miluji a nechci o něj přijít. Mockrát děkuji za radu. Anna

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Kamarádky podle mého názoru tolerovat lze. "Známosti" už hůře.. Myslím, že by Vám pomohlo opřít svoji důvěru o pochopení tehdejší epizody, o co vlastně šlo. Proč si psali "..zlatíčko"? Možná dotyčná Vašeho partnera balila? Nebo to byl opravdu jen vřelý kamarádský pozdrav? Vaše důvěra se s podezřelými smskami přirozeně trochu zachvěla. Abyste se opět mohla uvolnit a důvěřovat, měla byste porozumět, o co šlo. A mohla i do budoucna mít klid a jistotu, že Váš partner nemá důvod čistě kamarádské smsky rozvíjet někam dál.

Komentáře uživatelů ...

23. 9. 2010 21:36:31
Asi to byl duvernejsi vztah, ktery mozna prerostl, ale asi pro nej nebyl tak dulezity,aby tu kamaradku pojal za svou partnerku, tou ste Vy. Nicmene bych se ho zeptala, proc spolu zustali jen v pratelskem vztahu a neprerostlo to v neco vice, treba vam rekne, nejakou rozumnou odpoved a vy uz nemusite zarlit. Jinak my sme se s pritelem dohodli, ze kamaradky a kamaradi s kteryma sme driv meli neco duverneho praktikovat nebudem ani pisemne. Preju hodne stesti.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy