16861  30. 8. 2010 23:16:00

Nedostavení krvácení v čase pauzy

Dobrý den, začala jsem brát hormonální antikoncepci v první den menstruace a první 4 dny jsem měla silný průjem, ale ne hned po požití tabletek. (beru je v 20:00 a průjmy se dostavili většinou ráno). Nechráněný pohlavní styk jsem měla s partnerem 10.den od začátku menstruace. Dnes mám 7 denní pauzu už 4 den a menstruace se ještě nedostavila. Je tu možnost těhotenství? Někde jsem četla, že v prvních 3 měsících užívání antikoncepce se krvácení nemusí dostavit, co je na tom pravdy?

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Pokiaľ prujem/hnačka bola vždy aspoň po 2 až 4 hodinách od užitia ATK, tak by účinnosť ATK mala byť OK a tým pádom by ste byť tehotná nemala. Ak ani do 7 dňa pauzy menzes nedostanete, urobte si test, pokiaľ bude negatívny, tak normálne pokračujte v užívaní ďalšieho balenia. Ak sa krvácanie neobjaví ani na ďalší mesiac, vyhľadajte lekára. U niektorých druhoch ATK skutočne nemusí ku krvácaniu vôbec dochádzať.

Komentáře uživatelů ...

31. 8. 2010 8:36:51
ja tiez beriem HAK a v 7 dnovej pauze dostanem menzes vzdy na 6 alebo 7 den pauzy...takze vam sa menzes este kludne moze dostavit...

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky