17015  3. 9. 2010 12:01:32 - ada15

Nešťastné manželstvo

Dobrý deň, mám 30rokov a manžel má 35. Máme krásneho spolocneho syna, ktorý ma 3 roky. Z prvého manželstva ma manžel 14roc syna. S manzelom sme spolu 9rokov a s toho sme spolu 2roky zosobašení a prave tam nastal asi problem. Pokial sme sa nevzali, tak sme zili stastne. Od svadby sa nam vzťah úplne rozpadá. Manzel mi povedal pred 2mesiacmi, že ku mne uz nic necíti a nechce sa so mnou ani milovat. Som z toho zúfalá, lebo mam veľmi rada sex a podviesť ho nechcem. On mi tvrdi, že nema inú ženu len proste nemá chuť. Berie lieky sulprid belupo, ktore mu naordinoval jeho lekar. Manzelovi urcil psychiater diagnozu nechutenstva do života alebo nieco take. vraj ho nebavi uz ani praca a nic ho nenaplna. Nášho syna som vychovala sama, lebo manzel bud pracuje alebo je niekde preč, tak som s malym stale sama. Teraz nastupil do skolky a ja po materskej nemam este pracu a ruti sa aj nase manzelstvo,tak som tiez na tom psychicky zle a vsetko dusim v sebe. Už som rozmyslala nad rozvodom ale nemam kam so synom ist lebo dom v ktorom byvame kupoval manzelov tatko,tak neni pisany ani na jedneho z nas.ostala by som so synom takpovediac na ulici lebo podnajom si dovolit nemozme.neviem ako dalej,ci mam vydrzat,ze sa nas vztah zmeni. lebo ma to nici.spavat v jednej posteli v ktorej som sa par krat ponizila ked som zvadzala vlastneho muza a on mi povie za kazdym,ze nema chut..mozu to robit aj tie lieky alebo ma klame a ma inu?

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Vaše situace se jeví dost složitá a hlavně pro Vás nesmírně náročná. Pojďme vzít jeden problém po druhém. Před úvahami o rozvodu se ještě naposledy pokuste nalézt jádro problému. Buďto může vězet ve Vašem soužití samotném ("potvrzeném" manželstvím), tedy v dlouhodobosti, stereotypu, "jistotou" sebou navzájem atd. Nebo také je jistě významnou příčinou psychický stav Vašeho manžela. Neznám bohužel slovenské klasifikace duševních nemocí, tedy ani diagnózu "nechutesntví do života". Může jít o něco na způsob únavový syndromu. Váš muž je v péči psychiatra. Za prvé bych na Vašem místě zašla za ním, informovala bych se na manželovu nemoc, aktuální stav a hlavně prognózu. Únavový syndrom je léčitelný. Zavolejte na jakoukoli telefonní linku důvěry a nechte si doporučit další pracoviště, kde vám mohou pomoci. Určitě je v tomto úspěšná i kognitivně-behaviorální terapie (KBT), dále zkuste přidat i nějakou solidní celostní medicínu, čínskou, akupunkturu, homeopatii apod. S manželem si promluvte o proměně Vašeho vztahu, a třeba také o vlivu uzavření manželství. Pokud se něčeho doberete, zkuste vše dále řešit v manželské poradně. Pokud se situace bude vyvíjet směrem k rozvodu, jděte se určitě informovat na možné finanční a jiné materiální možnosti. Dobře Vám mohou poradit sociální pracovnice na Odborech péče o dítě nebo odborech podobných.. Pro Vás samotnou je důležité, abyste na to již dále nebyla sama, nemusela to všechno v sobě dále dusit. Svěřte se třeba nejbližší kamarádce. Případně se neváhejte nechat podpořit klidně i psychologem.

Komentáře uživatelů ...

3. 9. 2010 12:26:44
Myslím, že manžel vás nepodvádí. Že nezájem o sexuální život souvisí s jeho nemocí, možná i s léky, které bere. Pokud se u manžela projevuje syndrom vyhoření, tak ten způsobuje nezájem o život, o práci, ale i o sexuální život. Na rozdíl od některých psychických nemocí se nejedná o trvalé onemocnění, které jde potlačovat a ne léčit. Při změně životního stylu a správné léčbě se vše může vrátit zas k normálu. Tak jako tyto příznaky přicházely postupně, tak změna k lepšímu bude spíš dlouhodobou záležitostí, nezmění se to během měsíce ani čtvrt roku. Manžel nechce sex s vámi, protože ho to nebaví, není to že byste se mu nelíbila, protože se mu líbí jiné. Jeho totiž nebaví nic. Snažte se mu spíš pomoci se z toho dostat. V sexuální potřeby zatím řešte masturbací, nebudete jediná vdaná žena, která to takto dělá.
ada15
3. 9. 2010 21:48:31
dakujem vam za odpoved.manzel nechce ist do manzelskej poradne uz raz som mu to navrhovala a zamietol to.vraj mi problem nemame a ze takto bez sexu ziju aj iny manzelia.ale on ma ani len nepobozka ako volakedy nepohladi a neobijme a mne to moc chyba.masturbovala som dost casto a to ma uz prestalo bavit.chybaju mi dotyky a to vsetko ostatne.ked som mu povedala,ze ked bude chciet sex tak musi zacat on lebo uz nechcem byt od neho odmietnuta,tak mi povedal,ze ma nic ine nezaujima len to.pritom sam vie,ze to tak neni.aj sa normalne porozpravame ale to je tak vsetko lebo,ze sme uplne normalna rodinka.moje city zacinaju chladnut.velmi som schudla a mam teraz ok postavu aj iny muzi sa obzru co vidi aj moj manzel ale proste nic.vsimla som si,ze si ma obzera ked sa sprchujem alebo obliekam a ked na neho pozrem tak otoci hlavu ako keby nic.volnosti ma dost,kazdy piatok chodi s priatelmi na pivko a 4 krat do tyzdna chodi na lukostrelbu,tak na nas nezostava cas...
3. 9. 2010 22:44:00
Myslím, že byste neměla na věci rezignovat, že tu naděje je. Ale změny k lepšímu půjdou asi postupně, ne najednou. Masturbaci berte spíš jako relaxaci, na uvolnění napětí. Klidně stačí jednou denně. Pokud vás manžel sleduje, když jste nahá,tak to svědčí o zájmu. Nevnucujte se mu,ale zkuste trošku zvýšit ty příležitosti, aby vás takto viděl. Občas bych mu tu nabídku k sexu zmínil, sám asi nezačne, psychicky na to momentálně nemá. Asi je dobré, že má nějaké koníčky vedle té práce, protože za pracovního vypětí zřejmě ty potíže má. Možná by bylo dobré se poradit s jeho ošetřujícím lékařem, jak to vidí s možnou změnou u manžela, případně aby poradil i vám. Odmítnutí a nedostatek zájmu jsou velmi bolestivou věcí, takže vám rozumím. Zkuste se zatím věnovat synovi, citově by vám mohl manžela trošku vynahradit. Dost žen odsune manžela na druhou kolej a upnou se na děti. To asi není dobře, ale pokud manžel nefunguje, tak vztah k dítěti vás může hodně těšit a být jistou náhradou. A o svých problémech se poraďte s jinými, ať to bude manželův lékař, psycholog, kamarádka, snad i rodiče.
3. 9. 2010 22:46:14
Tak problém to pre vás určite je a ja ako muž by som povedal,že Váš manžel ho má tiež, iba si to nevie uvedomiť a ak si to uvedomuje , tak si to nechce priznať. Všetko sa dá riešiť, len treba komunikovať. Hlavne by som Vám poradil, aby ste ho do "toho" nenútili, prípadne mu nevyhadzovali na oči, že o Vás už nemá záujem a pod. Návštevu jeho lekára - psychiatra by som volil tiež, určite sa bude vedieť aspoň k časti vyjadriť. A na obhajobu Vášho manžela by som povedal, že sex začína v hlave a pokiaľ odtiaľ nejdú podnety, tak to nefunguje. Čítal som, že muž k sexu potrebuje hlavne pocit svojho zdravia, ak mi rozumiete. Váš manžel má problém a preto preňho sex a ani množstvo iných vecí nie sú dôležité. Niečo podobné som zažil osobne. Hlavne žiadny hnev a hystériu, to je zabiják akéhokoľvek libida. Prajem Vám veľa trpezlivosti.
ada15
4. 9. 2010 21:00:45
dakujem vam vsetkym.dakujem aj vam a som rada,ze na moju temu pisal aj muz..dam tomu este cas a pojdeme na to opatrne.co sa tyka mojho synceka,tak toho milujem najviac na svete a venujem sa hlavne jemu lebo pri nom nemyslim na veci ktore ma trapia.este raz dakujem
6. 11. 2010 18:56:26
olga42- ja mam ten isty problem s mojím manželom tiež nechce mať somnou sex pretrvava to už veľmi dlho a neviem čo mam robiť mam pocit že je chory alebo psychicky narušeny všetko mu vadi najmä vone ktore použivam je na to haklivý mam pocit že dalej to nevidržím a sa sním rozvediem čakam už velmi dlho že sa zmení ale nevidím žiadne vysledky.
7. 11. 2010 19:46:31
Ja som tiež mala podobný problem.Komunikacia s manželom nulová,bol podráždený,sex ho vôbec nezaujímal,mal pocit,že všteci mu robia napriek.Trvalo to dosť dlho,veľakrát som rozmýšľala nad rozvodom.Mala som však dosť kamarátiek, v robote pohodu,takže som sa odreagovala aspoň mimo domu.Trvalo to možno aj dva roky.Potom som sa dozvedela príčinu,manžel sa vybral k urologovi a ten mu zdiagnostikoval menopauzu v 40.Takže všetky tie problemy,ktoré boli mali príčinu.Myslím si,že treba počkať,pokiaľ Vám fyzicky neubližuje,lebo rozvod je jednoduchý,ale možno by bol vo Vašom prípade unáhlený.Ja sama si myslím,že Váš manžel nemá priateľku ani problémy u Vás nespôsobujú jeho lieky,ale práve choroba,ktorou prechádza.Držím palce.
14. 2. 2011 15:51:51
ja mam problem stim ze moj manzel viac pocuva svoju mamu nez mna moze mi niekto poradt co mam robyt?
PhDr.Burdova [Psycholog]
15. 2. 2011 11:07:07
Zadejte nám svůj dotaz běžnou cestou a rozepište se o Vaše problému více. Děkujeme.
13. 10. 2011 23:31:13
Tak ja som Chlap a možem vÁm na 1000 000 % povedať že vaši chlapi majú ine ženy,Čiže vÁs podvadzaju.
Admin [Administrátor]
6. 9. 2016 8:29:16
Téma uzavřena !!!

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy