17016  3. 9. 2010 12:19:15

Zakřivení stehenních kostí u plodu

Dobrý den, ve 20.t těhotenství jsem byla na ultrazvuku, kde mi pan doktor oznámil, že malinčký má zakřivení stehenních kostí na obou nožičkách, ale že se to může ještě srovnat a objednal mě za tři týdny na kontrolu. Na kontrole se ukázalo, že k žádné změně nedošlo a na mojí otázku, co to pro maličkého znamená, mi odpověděl, že nic, že se to může upravit. Ale já tomu moc nevěřím.
Pan doktor se ještě díval na ostatní kosti a ty jsou v pořádku.
Prosím o Váš názor. Děkuju.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
O zakřivení stehenních kostí jsem příliš informací nenašla a nemám s tím zkušenosti, nejlépe by Vám měl odpovědět erudovaný lékař, buď ten, který UZ prováděl nebo poproste ještě o jedno vyšetření na nějakém specializovaném ultrazvukovém pracovišti. Zřejmě se ale nejedná o nic vážného, jinak by se ta situace již řešila a nebo by Vás lékař odeslal sám k dalšímu vyšetření. Věřím, že bude vše v pořádku a že se stav zlepší. Držím pěsti a neváhejte se na Vaše otázky zeptat přímo Vašeho lékaře, aby Vás uklidnil, případně řekl, jak situaci řešit a co to může obnášet.

Komentáře uživatelů ...

ivamaj
20. 7. 2016 20:13:25
dobry den..dnes nam taky na tretim velkem ultz 32.tyden rekli, ze malej ma zakrivene stehenni kosti a poslali nas na Genet...co to znamena pro malého?dekuji za odpověď...

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk