17025  3. 9. 2010 15:56:22 - Verunek

Přerušení antikoncepce

Dobrý den, začala jsem užívat úplně poprvé antikoncepci (Artizia), cca po 8 dnech jejího užívání jsem začala mít tlaky v nadbřišku (okolo žaludku, žlučníku), po vyšetření na interně mi jsou zjištěny vyšší jaterní testy, žloutenka byla vyloučena, jen stála ta bolest, zjistilo se tohle vše při užívání 19 prášku a bylo mi doporučeno okamžitě vysadit antikoncepci, že se uvidí, zda na to měla nějaký vliv. Bohužel jsem se měla poradit s gynekologem, který má teď volno. Včera večer jsem si nevzala 20. pilulku a dnes bych měla mít 21. - myslíte, že již to nemusím dobírat? Dnes se objevila slabě už menstruace a nevím, zda je něco špatně, že se objevila nebo je to tak v pořádku. Mám to dobrat nebo už nemusím, když bylo doporučeno okamžité vysazení a přestat s tím. Děkuju moc za odpověď.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Poslední tabletku už skutečně nemusíte užívat. Až se Váš lékař vrátí, pak ho informujte o výsledcích interního vyšetření. Menstruace proběhne normálně, když už nyní začala.

Komentáře uživatelů ...

9. 9. 2010 12:48:19
Ahoj, osobně považuji HA za zbytečný hazard se zdravím, nemáte-li v pořádku jaterní testy, nemluvě o jejích ostatních vlivech. Sama jsem jí brala tři roky a teď toho moc lituji, trvalo půl roku, než jsem si srovnala cyklus, váhu, otékající nohy atd. Ač to někteří lidé neradi slyší, s kondomy a/nebo pharmatexem, je to taky super a spolehlivost není špatná. Používám pharmatex na střídačku s kondomy už rok a těhotná nejsem ;o)

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky