17047  4. 9. 2010 16:24:03

Intimní

Dobrý den. Chci se zeptat, jestli musí doopravdy každé ženě\dívce vyrůst prsa. Konkrétní připad je třeba 13 letá dívka, které ještě vůbec ale vůbec začít růst nezačaly. Je to normálka nemá nějakou nemoc. Když nemá náznak růstu prsů a je jí již 13 let, táhne jí na 14. JO a může být menstruace dědičná, myslím tím jako třeba ¨maminka a sestra ji měly ve 14-ti letech a já to mohu dostat také ve 14-ti? Podle dědičnosti.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Dospívání je velice individuální, takže zatím je čas. Pokud by nezačaly růst do 15-ti let, asi by bylo lepší obrátit se na dětského lékaře. Růst prsů také předchází první menstruaci, takže pokud dívce ještě prsy nezačaly růst, bude posunuta i menstruace. První menstruace může být dědičně také později, ale zda ji dostaneš opravdu až ve 14-ti letech jako maminka a sestra nelze říci.

Komentáře uživatelů ...

4. 9. 2010 18:37:56
Dobrý den. Jistě denně potkáváte spoustu žen a dívek. Některá má ňadra jak přerostlé dýně, jiná citrónky, a to ikdyž je maminkou a už kojila. Kdy začnou růst, to je taky různé, podobně jako bodoucím mužům začnou růst vousi někomu ve 13, někdo má do 20 tvář holou, podobné je to i s "mužným" hlasem. Kromě toho, znám ženy, kterým narostla prsa až když se jim narodilo první děťátko. A ujišťuji Vás že jsou i muži, kterým se velká prsa vůbec nelíbí, mají rádi štíhlé dívky. (například já). Ale s tou menstruací Vám neporadím to jistě chápete. (Zdeněk)
5. 9. 2010 13:28:33
Děkuji za odpověd a na tu druhou otázku a její odpověd si raději počkám :-)
5. 9. 2010 18:32:06
Pokial viem menšturácia teda jej čas začatia dedičná nie je... záleží to od organizmu daného človeka a vyspelosti,,, a presne ako písal pan Zdeněk ohladom prs tak aj pri menštruácii je to u každej ženy iné,, len s tým že priemerný vek dievčat kedy ju dostávajú je 14 rokov,, ja osobne som ju dostala v 12... a moje spolužiačky mi závideli (aj ked nemali čo), myslím že sa nemusíte obávať,, príde vtedy ked bude telo pripravené ... (JANA)

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí