17139  7. 9. 2010 9:05:02 - pavliana

Vysazení HA

Dobrý den, je mi 22 let, užívám HA od 17 let( Lindynette a nyní Evra). Přemýšlím, že bych si dala několikaměsíční pauzu. Otékají mi nohy, bolí mě hlava, nemám chuť na sex, přibírám na váze, neustálé mykozy..., myslíte, že kdybych HA vysadila mé problémy by zmizely? Děkuji za odpověď.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
V tomto případě Vám asi vysazení pomůže. Zkuste to a ještě o tom informujte svého gynekologa. Asi patříte k ženám, kterým zkrátka užívání antikoncepce spíše škodí, než prospívá.

Komentáře uživatelů ...

7. 9. 2010 12:16:46
Určite vysadiť, hovorím z vlastnej skúsenosti. Pribrala som, chuť na sex bola nulová a mala som veeeľmi vysoký tlak a depresie. Momentálne som bez HA dva roky, váha išla dole, chuť na sex sa zvýšila a tlak je normálny.
9. 9. 2010 12:42:40
Ahoj, brala jsem hormonálku tři roky a pak jsem měla taky dost potíží, podobné jako Ty. Teď jsem rok bez antiko a super!!! Vše se srovnalo, jen jsem půl roku zápolila s nepravidelnou MS. POkud budeš řešit jinou antiko, tak pro inspiraci- já to dělám tak, že 1.-8. a 21.-29. den cyklu používáme pharmatex, nebo si přítel jen dá pozor( podotýkám, že mám pravidelný cyklus s ovulací ověřenou ov.testy, že je skutečně okolo poloviny), takže kombince dvou méně spolehlivých metod = spolehlivá. No a ten prostředek vzorně užíváme kondomy, v nejkritičtějším případě kondom a pharmatex. A pohoda, je to rok a těhotná nejsem ;o)

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky