17158  7. 9. 2010 16:39:52 - IlonaD

Učurávání u 2-letého chlapce

Dobrý den, v 22 měsících začal chodit náš chlapec na nočník nebo na záchod, jak na čurání, tak na stolici. V tu samou dobu i bez problémů chodí čurat v noci. Teď, o 2 měsíce později, je to v noci a ráno úplně bez problémů, krásně si říká, ale přes den nestačím převlékat. Vždycky si řekne, ale už když si ukrupne. Dost toho přes den vypije, ale někdy čůrá i po 10 minutách. Snažím se ho dávat čurat ještě dřív, než si řekne, ale někdy se to fakt nedá stíhat. Závěrem- prostě když si řekne, už má mokro a dočůrá se poté na WC. Je to normální? Mám mu trochu omezit pití? Vypije cca i 2 litry denně. Děkuji za radu nebo případné zkušenosti.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Přes den, kdy je syn zaměstnán hraním a má jistě hodně rozptylujících faktorů, tak se stane, že si nestihne včas říci. Teprve se učí tento děj úplně sladit, takže buďte ještě trpělivá a dávejte ho vymočit dříve, než si řekne sám, abyste předešla častějšímu převlékání, když to nestihnete.

Komentáře uživatelů ...

8. 9. 2010 12:28:32
Nedávejte tolik chlapci pít. Aby vypil 2 litry za den, tak při 12 hodinách, kdy nespí, stačí dávat 2 deci po hodině. Tímto by vypil 2,4 l. Ve skutečnosti takto malý chlapec by měl vypít necelý litr a půl tekutin za den, tj. deci každou hodinu, při snídani nebo obědě více, 2dcl, tímto jste na 1,5 l. Množství přijímaných tekutin kontrolujte. Počítejte odměřené hrnky a sklenice, nebo sledujte, že vypije jednu 1,5 l lahev vody za den apod. (odečtete např. vypité mléko, pak by měl pít méně vody). Po naplánovaném pitném režimu tolik močit nebude, před spaním lze pití trochu omezit. 2 litry denně je moc, stačilo by 1,2 -1,5 litru.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí