1718  30. 3. 2009 20:27:10

Injekce na vyvolání menstruace a gravidita

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,dnes jsem byla u gynekologa,ptala jsem se ho jestli nejsem v jiném stavu,tak mi dělal ultrazvuk,tam řekl,že nic nevidí,ale že to neznamená,že nemohu být v jiném stavu,poslal mě na krev,jestli to neuvidí v krvi,tam řekli,že nejsem,píchl mi injekci,pač místo abych dostávala měsíčky po 28dnech,tak sem je dostávala nejprve po 22dnech pak po 21dnech a nakonec mi měsíčky trvali 5dní a ještě sem je měla málo,vážila jsem 48kg, a po dvou týdnech vážím 51kg, jsem silnější,mám nateklá prsa a plácám páté přes deváté, dokonce jsem dnes ráno vstala v půl třetí a měla sem chuť na oplatku,tak sem si ji vzala. Pan gynekolog mi píchl injekci abych to dostala a já mám strach,že bych třeba tou injekcí potratila, že bych třeba mohla být v 2 týdnu,a to ještě nezjistí nebo jo? Nevím jak tomu teď zabránit, jestli jsem tou injekcí neudělala blbost. Prosím odpovězte mi, děkuji vám moc, s pozdravem Lucie

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Možné těhotenství v děloze můžeme ultrazvukem zachytit až tak 5 až 6 týden, protože ultrazvuková technika menší zárodek není schopná vidět. Injekci, kterou jste dostala a která se obvykle používá na vyvolání menstruace, tak ta (jestli je tam gravidita', tak jí ještě víc podpoří k tomu, aby prospěchala. Takže touhle injekcí určitě potratit nemůžete. A kdy budete vědět výsledky z krvi? ty vám to řeknou na 100%, takže jenom zůstaňte v klidu a počkejte si na výsledky z krve.

Komentáře uživatelů ...

24. 4. 2009 21:58:17
dobry den ja sem se chtela zeptat kdyz nemam mensturaci uz 12 dni taak se bojim ze sem v tom a kamoska mi rrikala ze kdyz si pujdu vyvolat menzes tak nemusim byt v tom a ze to ten zariodek pry znici ci co je tp pravda dekuju predem alena
28. 2. 2011 15:53:07
Dobrý den, již cca čtvrt roku se s manželem snažíme o rodinu, stále nic. Dlohodobě jsem brala antikoncepci a po vysazení antikoncepce menzes nepřišel, tak mi paní doktorka píchla 16.12. injekci na vyvolání menstruace a 22.12. jsem menzes dostala. Pak jsem menzes dostala již pravidelně a to 20.1., ale nyní čekám na menzes a to je 28.2. a stále nic. Testy gravidity jsou zatím negativní (i když dva mi ukázali velmi slabou čárku v oblati testu až po cca půl dni). Má doktorka má nyní dovolenou, tzn. ráda bych se jen zeptala, zda-li je nutné jít na opětovnou injekci na vyvolání menzes (zda-li je to vůbec možné, když jsem jí po injekci již 2x pravidelně dostala) či ještě počkat a nechat si udělat náběry krve. Děkuji za Vaši odpověď.
Kacenka [Porodní asistentka]
1. 3. 2011 17:03:08
Vyšetrenie je každopádne nutné. Takže počkajte pokým sa lekárka z dovolenky nevríti a ak sa menzes do tej doby nedostaví, bude nutné ďalšie vyšetrenie.
1. 3. 2011 21:02:55
Děkuji za odpověď.
15. 8. 2011 10:03:29
Dobrý den, měla jsem spoždění menstruace přes 2 týdny, proto jsem u gynekologa dostala injekci na vyvolání ms a zároveň mi brali krev. Na ultrazvuku těhotenství nebylo vidět, ale druhý den, když přišly výsledky krve, tak mi telefonicky sdělili, že těhotná jsem. Dnes je to 6. den od injekce a dostavilo se mi slabší krvácení a bolesti v podbřišku. Chtěla bych se zeptat, jestliže jsem těhotná, zda krvácení neznamená problémy s miminkem anebo ho to nemusí ohrozit… mám rychle kontaktovat svého lékaře?
Kacenka [Porodní asistentka]
15. 8. 2011 18:40:54
Na to vám najlepšie odpovie váš ošetrujúci lekár. Nie každé krvácanie alebo špinenie na začiatku tehotenstva plod ohrozí, ale je nutné vždy vyhľadať lekára a nechať si potvrdiť.
30. 8. 2011 20:33:53
Dobrý den chtěla jsem se zeptat dělala jsem si testy pokud nejsem těhotna a vždy mi vyšly se dvěmi čárkami tedy ta druhá vždy slabší šla jsem k lěkaři a sliznice byla též zvětšena,čekala jsem týden to by měl být podle výpočtu 5 týden a na ultrazvuku nešlo ještě nic vidět tak mi píchla injekci na vyvoláni menstruace tak musím aspon 2 týdny ještě počkat,krev na Hcg mi lékař nebral ale myslíte si že bych mohla být gravidní? děkuji za odpověd
Kacenka [Porodní asistentka]
3. 9. 2011 17:49:40
Pokiaľ vám opakovane vyšiel test pozitívne, tak tehotná ste otázkou je, či je tehotenstvo v maternici alebo mimo nej. Lekár vám mal odobrať HCG, aby sme vedeli zaujať k tomu patričné stanovisko a určiť ďalší postup, či počkať alebo nie.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky