17181  8. 9. 2010 11:01:29 - stevino

Po pôrode koniec šťastného manželstva

Dobrý deň.
Už neviem ako si mám dať rady tak sa obraciam na Vás. S manželom sme spolu už 10 rokov z toho 8 rokov manželia. Veľmi sme túžili po dieťatku a keď sa nám to po dlhých 7 rokoch podarilo myslela som,že manžel bude neskutočne super tatik a konečne budeme šťastná rodinka. No všetko bolo faj do pôrodu. S manželom sme nedokázali byť 1 deň bez seba. No keď sa nám narodil náš malý pokladík, ktorý má už teraz 1 rok všetko sa zmenilo. Keďže drobček nám do dnes ešte poriadne nespinkal tak sme z toho možno obidvaja vyčerpaný. Len čo sa týka starania sa o malého a chod domácnosti (varenie, pratanie, nakupovanie...) všetko je na mne. Manžel tvdrí, že som na materskej dovolenke a on chodí každý deń unavený z práce (pritom pracuje od 7-16 hod)V noci k malému od narodenia vstávam stále iba ja a cez deń sa sním pohraje ale iba keď je malý dobrý, keď plače tak mi vykrikuje, že iba mi máme takého usmrkanca a že to ja som navine,že som ho tak vychovala. V noci keď plače tak tiež nič nepočujem len z vedľajšej izby iba krik a nadávky. Stále sa snažím, aby bolo doma popratané, navarené a nakúpené. Keď príde z práce má pripravené jedlo, potom keď dám malého spať tiež mu chystám večeru a snažím sa ho nijako nezaťažovať, keďže je taký uvanený. Len večer má väčšinou stále chuť na sex čo ja už od pôrodu ani pomylsenie - som taká vyčerpaná, že fakt sex je to posledné na čo mylsím.

Fakt mám k tomu takú nechuť, že keď mu raz za čas vyhoviem tak je to len preto,že som jeho manželka. Veľmi sa na to hnevá. Vždy sme chceli mať 3 deti po sebe. No teraz ja síce stále túžim hneď po druhom dieťatku,len sa obávam, že to naozaj nezvádnem.Myslela som si, že keď príde z práce domov tak, že stále niečo vymyslí a budeme chodiť stále za dobrodružstvami no je to tak,že aj keď je víkend tak je unavený či je sobota alebo nedela, či niečo robí alebo nie. no fakt som z toho zúfala. prosím poraďte mi ako by som mohla ďalej zachrániť naše manželstvo. Už som mu povedala,že sa niekedy cítim ako tá najhoršia manželka aj keď robím všetko preto aby sa mal fajn a aby sme boli šťastná rodinka. Prosím o pomoc.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
No klobouk dolů. Vy jste naopak tak super - statečná manželka, že takovou jsem snad ještě za celou praxi nepotkala. Váš manžel skutečně tvrdí, že domácnost je na Vás? Myslela jsem, že i všichni muži již dnes tuto naivní představu mateřské "dovolené" už opustili. Žena na mateřské dovolené ja na 24h pracovním úvazku, tedy bez legrace úvazku 3,0. Je plně k dispozici dítěti, nemůže se plnohodnotně vyspat, pláč, křik a zákonitá nejistota v péči o první dítě ji emočně vyčerpává. Kojí, má tedy značně snížený příjem energie a určitých látek pro své tělo. Nemá čas si skoro zajít na toaletu, ba se ani vysmrkat, o sprše a umytí vlasů nemůže být bez hlídání ani řeč. Jak může Váš muž od Vás očekávat uklízení, nakupování a vaření? A potom ještě sex?? Řešení Vaší situace bohužel spočívá v radikální změně pohledu Vašeho muže. Můžete jej odkázat na tuto odpověď u nás na omimině.cz, zkuste jej vzít do manželské poradny, kde si za účasti nestranného odborníka stanovíte spravedlivý podíl na péči o děti a domácnost. Užitečná mohou také být setkání s přáteli, jinými mladými rodinami, se kterými se můžete vzájemně podělit o zkušenosti. Držím vám všem palce.

Komentáře uživatelů ...

9. 9. 2010 11:16:30
Ďakujem Vám za odpoveď aj keď neviem ako to zvládnem ale do tej poradne si ho ani netrúfam zavolať. A ako zmeniť jeho pohľad na materskú dovolenku tak to fakt neviem, už som uvažovala aj nastúpení do práce no nechcela by som sa ukrátiť o tie krásne chvíle s mojím vytúženým synčekom, fakt tieto prvé rôčky mi už nikto a nikdy nevráti a myslím si, že jedine takto mu môžem dať všetku moju materinskú lásku. Manžel tvrdí, že mám ísť ja do práce a on keď ostane na materskej,tak potom ja si budem môcť povedať,že som unavená a tak ... No aj nad tým by som vedela uvažovať, keby som v práci ja dokázala viac zarobiť. Keďže máme pôžičky a ja v práci nedokážem zarobiť toľko koľko manžel - neprichádza ani do úvahy aby som na toto riešenie pristúpila,keďže už teraz žijeme od výplaty do výplaty. No fakt neviem ako ďalej ale ďakujem za podporu a porozumenie. Som rada,že som sa mohla aspoň niekomu zdôveriť.
PhDr.Burdova [Psycholog]
13. 9. 2010 13:41:35
Manžel Vám dává k výběru v podstatě neuskutečnitelnou variantu, vidíte to? Píšete, že si netroufáte si jej přizvat ke konzultaci v poradně. A proč by toto pro Vás nemohl udělat? Je zřejmé, že po Vás se doma vyžadují velké investice sil, zatímco partner ke společnému dílu ruku příliš nepřikládá. To není v pořádku - to nemůžete dlouho vydržet. Doporučila bych Vám konzultace u psychologa také jen pro Vás. Zasloužíte si teď nejen podporu. Můžete také prozkoumat, proč je pro Vás náročné vyslovit své požadavky a najdete cesty k řešení. Tato situace není snadná.. Ale co víc. Pokud ji ponecháte neřešenou, může mít bohužel druhotný dopad i na Vašeho synka.
1. 9. 2011 13:30:16
PLjdH2 , [url=http://rwhlsmyiajpm.com/]rwhlsmyiajpm[/url], [link=http://vpcxuimhdmfn.com/]vpcxuimhdmfn[/link], http://evlgzzliuczv.com/

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy