17315  11. 9. 2010 13:53:23

Čípek a ovulace?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli se nějak mění poloha nebo tvar čípku, pokud by došlo k oplodnění? Vím, že se podle čípku dá poznat ovulace. Vysadila jsem před měsícem prášky a kontrolovala čípek asi každý den. Někdy byl dole a měkký a někdy se posunul nahoru a po čas měsíce byl pootevřený. Třeba jsem ovulaci ani neměla, nebo se mohla posunout vlivem vysazení prášků? Pohl. styk jsem měla 3 krát v tomto cyklu (na začátku, uprostřed a na konci). Teď je čípek nahoře a je tvrdý. Test jsem si dělala před týdnem a vyšel negativní. Ale asi ve 22 a 26 DC jsem měla křeče v jednom vaječníku. Je možné že by se ovulace posunula anebo to jsou pouze křeče z vysazení prášků? Děkuji za odpověd

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Podľa polohy či tuhosti čípku sa ovulácia neurčuje a nedá sa ani poznať. Obvykle na potvrdenie ovulácie je najlepšie urobiť si ovulačný test, alebo merať si aspoň Bazálnu teplotu, o ktorej sa dočítate na našej ďalšej stránke http://www.tehotenska-kalkulacka.esvet.eu/ pokiaľ by ste bola pod dohľadom lekára, tak ten vám ovuláciu potvrdí ultrazvukovým vyšetrením, tzv. folikulometriou. Bolesti v čase ovulácie, môžu byť vyvolané práve tým, že ovulácia prebehla, alebo prebieha, teda, že vajíčko rastie a potom, keď dosiahne svoju potrebnú veľkosť (20 až 22mm), tak praská a uvoľní sa, čo žena môže cítiť kľudne aj 3 až 5 dní. Obvykle lokalizácia bolestí je na jednej strane, podľa toho, na ktorom vaječníku dozrelo a prasklo vajíčko.

Komentáře uživatelů ...

15. 9. 2010 14:19:34
Ja tak viem,ze ked cipok je dole,tak su neplodne dni a ked hore su plodne. Po oplodneni zostava cipok hore. Ked je hore a je otvoteny,vtedy su plodne dni. Mne test bol pozitivny len na 15 den po ovulacii... Drzim palce.
15. 9. 2010 19:26:09
Tak mám asi rozhozený cyklus. Jsem teď 34 DC a menstruace nikde. Čípek je nahoře..není ani tvrdý ani měkký..tak akorát..a nevím jak se pozná, že je otevřený, já do něj lehce strčím špičku prstu. Možná jsem ovulaci ani neměla...akorát kolem 19 Dc jsem měla plodný hlen jen jeden den a kolem 24 25DC jsem měla křeče, jsem myslela, že mám slepé střevo. Test jsem si dělala 33DC a je negativní. Tak uvidím. Díky za palce. :-)
15. 9. 2010 20:37:45
Nechcete skusit aj meranie bazalnej teploty? Ja som si kupila ovulacne testy a merala BT. Na cipok som velmi nedociahla,ale viem,ze ked som mala mat ovulaciu,tak cipok som mala hore a pred menst. mi zostupil. Potom,ked sa nam podarilo,uz mi nezostupil. Aj ja som mala na 19dc ovulaciu a az na 15 dni po ovulacii som mala slabu ciarku na teste. Darmo som mala ovul.na 19dc,vajicko sa mi oplodnilo az o 2-3tri dni,preto aj test mi trosku pozdejsie ukazovalo //
15. 9. 2010 20:42:17
Druhu slabu ciarku som mala az na 35dc.
15. 9. 2010 22:58:22
Gratuluji :-) Já měřím bazální teplotu poseledních 5 dní a je vždy okolo 37,3 nebo 37,1 Takto vysoká už bývá poovulační že? Jinak nevím jakou mám teplotu na začátku cyklu, nikdy jsem ji neměřila. Ale te´d budu každý den. Tak zkusím test za 7 dní pokud to do té doby nedostanu. Dnes jsem si koupila kontryhelovou nať, tak budu pít čaj...třeba mi pomůže. Aké jsi měla ty bazální teploty?
16. 9. 2010 10:10:08
Dakujem. Od ovulacii by si mala dostat mens. na 16-18 den. Ja som mala BT pod 37 a po ovulacii sa mi to zvysilo na 37 a skakalo medzi 37.1 a 37.3. BT ma kazdy inu. Niekto nema nikdy 37,ani ked je tehotna. Je to dobre merat od zaciatku,aby si spoznala vlastne teploty.Su rozne stranky,kde sa mozes zaregistrovat a tam si pisat svoje hodnoty a ono ti aj ukaze,kedy si mala ovulaciu. Mne to na 1.krat neslo,presvihli sme ovulaciu,lebo ta teplota dost skace. Potom,ked si budes merat,tak teplota ti pred ovulaciou zide dole a potom vyskoci-no vtedy budes mat ovulku. Ja som si pre istotu kupila aj testy,aj hlien som pozerala,aj krcok.... Mne sa najviac osvedcili mer.BT a testy. Po ovulacii budes mat teplotu zvysenu,ale to este neznamena,ze si tehu. Ak zbysenu budes mat aj na 16 den,tak to uz bude nieco znamenat :) BT sa ti znizi aj den pred menstruaciou :(. Ja by som uz necakala este 7dni na test... Menstr.mas pravidelnu? Kolko dnovu zvyknes mat cyklus?
16. 9. 2010 15:59:12
Už jsem se zaregistrovala na fertilityfriend.com Už 5 dní teplota skáče od 37,3 do 37 °C. na jedné stránce jsem si prohlížela různý grafy a zkoumala, kdy klesá a jak po ovulaci stoupá, tak se teď v tom vyznám :-) Je to přesně jak to říkáš :-) To je blbý, že jsem neměřila od začátku cyklu. V té době jsem nevěděla, že nějaká bazální teplota existuje. Já jsem ji měla vždy pravidelnou před braní HA a i během ní. Mám normálně 28+-1 cyklus. I když jsem jednou vysadila, tak jsem ms dostala přesně. Není to tím, že jsem teď doužívala gynex? Někomu to pomohlo na spravení cyklu, ale zase jsem četla názor doktora z centra asistované reprodukce, že gynex nedoporučuje, že tyto léky nepodléhají tak přísné kontrole jako léky, které se běžně používají na spravení cyklu (Duphaston nebo clostilbegyt atd)...navíc obsahují fytohormony..to jsou nějaké přírodní estrogeny nebo co. Teď se koukám na tabulku a plodný hlen jsem měla jen 20DC a to večer..nepamatuju si, že bych měla ovu křeče..., ty byly až 26 27DC...takže pokud je fáze od ovu 16-18 den, tak to mám ještě čas..uvidím jestli to dostanu nebo ne, ale radši bych až za 9 měsíců :-D
16. 9. 2010 16:19:20
Gynex nepoznam. Ja som brala Duphaston,ale nepomohlo,aj Clostil a to uz vobec nie... Ked som prestala brat lieky,mne sa vtedy podarilo.
16. 9. 2010 17:56:18
Gynex je podobné jako femigard...jsou to jen bylinky. Byla bych moc ráda, kdyby to vyšlo :-) Děkuji moc :-) Já si pročítám na jiné stránce. Už nikdy nebudu brát HAK, kdybych věděla, že budu mít rozozený cyklus, tak bych s tím ani nezačala. Docela mě udivilo, že na diskuzi v centru asistované reprodukce právě bylo hodně dlouholetých uživatelek HAk, takže asi ty prášky nebudou zas tak neškodné, jak se píše.
16. 9. 2010 18:00:30
Ještě se chci zepetat, myslíte, že když dr řeknu, že chci dítě, tak mi třeba odebere krev kvůli hormonálnímu profilu? Nebo jestli mi třeba udělá utz jestli mám folikuly? Vím, že někteří dr. to začnolu řešit až třeba po roce snažení...ale proč čekat tak dlouho, když se to dá upravit dřív...
16. 9. 2010 19:45:37
Aj ja som brala HAK skoro 10 rokov bez prestavky. Potom som hned otehotnela,ale aj potratila. Lekar mi potom predpisoval rozne tabletky,ktore mi ale vobec nepomohli a este aj menzes mi rozhadzali.Na vysetrenia ma neposlal.Tak som ho nechala. Druhemu lekarovi som povedala na rovinu,ze uz chceme babo. Mne pomohol aj moj vek(31),uz nebolo na co cakat,ci sa nam to podari samo,ci nie. Mna vysetril,aj manzelovi spravil spermiogram.Takze bol ochotny pomoct. Poslal ma aj na precistenie vajickovodov,ale na papier napisal,ze sa snazime uz 2roky... Takze,vsetko zavisi od lekara. Ked chcu,tak vedia spravit vsetko. Viem,ze rok cakat je vela,ale po tolkych skusenostiach som radsej aj ja mala pockat a nie brat tie silne hormonalne tabletky,ktore mi vobec nepomohli. Netreba na to mysliet,ci si zdrava,ci je vsetko v poriadku. Jasne,ze je! Si zdrava a raz-dva sa vam podari! Len netreba to az tak velmi chciet,vela robi psychika. Ja som prestala brat tabletky a o dva mesiace sa nam podarilo. Od kedy sa snazite? Kolko mas rokov?
16. 9. 2010 22:00:43
Taky bych asi změnila doktora, kdyby nebyl ochotný mi pomoct. Já mám dokotorku, tak uvidím. No ale jednou jsem za ní byla na prohlídce..vše ok..za 2 dny jsem cítila, že není něco v pořádku, že mám asi nějaký problém..tak jsem zavolala a ona mě ráno vzala..se slovy "co tady děláte?" a udělala prohlídku a byl tam streptokok a candida...byla jakási naštvaná a říká.."co teď řeknu pojistovně? Co tam mám napsat? Když jsem odcházela řekla mi..další kontrola za rok. Tak když mám snad nějaký problém, tak tam zajdu..i kdyby to mělo znamenat každý týden. Mě je 25 a snažíme se teprv první měsíc. No..snažíme..spíš tomu necháváme volnej průběh..nedělám si ani ovu testy. Jen měřím bt. Vím, že první měsíc se to obvykle nepodaří, že většinou se daří až po 2 nebo 3 měsíci.
17. 9. 2010 18:26:00
Mam velmi rada takych dokt.,ktory pozeraju len to,ze ci im to preplati poistovna a aky maju limit! Ale,ze ti to povie aj do oci...,ved to bola jej chyba,preco ta nevysetrila poriadne! O babo sa snazite len jeden mesiac,na tvojom mieste by som ani nerozmyslala nad tym,ci sme zdravi,ci nie. Ja som pred tym povedala,ze ak sa nam do pol roka nepodari,tak vtedy zajdem ku doktorovi. Ja som vtedy nevedela nic o BT,testoch,nic okolo toho. Ty uz aspon vies vsetko okolo toho,jasne,ze sa vam raz-dva podari. Drzim vam velmi palce,aby sa vam cim skorsie podarilo-mozno uz tento mesiac...:)
17. 9. 2010 20:57:50
No to jsem se taky divila. Děkuji moc za palce :-) Jsem 36DC a ms nikde..asi si udělám test, ale nějak nedoufám. Snad příští měsíc :-)
17. 9. 2010 20:58:06
Děkuji Kačeka za odpověď.
17. 9. 2010 22:42:00
Napis,ze ako si dopadla s testom !!!
17. 9. 2010 23:28:31
Dám vědet. Musím ho zítra koupit...a zkusím ho v neděli ráno. Jsem četla na diskuzi, a to nebyl jeden případ, kdy byl test pozitivní až 40 dni po očekávané ms. Jsou teda i případy kdy hcg moc není. To jsem se divila.
18. 9. 2010 14:26:22
Tak jsem dnes dostala ms :( Sakra. Ale aspoň vím, že moje tělo pracuje tak trochu normálně. Někdo nedostane po HA ms třeba 3 měsíce. Tak doufám, že můj cyklus teď bude normální. :-)
19. 9. 2010 16:44:18
Ja som si uz myslela,ze sa vam to podarilo...:(. Ja som asi nepostrehla,ze ty si len teraz vysadila HAK. Tak je to super,ze tvoje telo nastartovalo takto skoro. Fakt mnohym je potom problem,ze ani po pol roku menstr.nemaju poriadne. To znamena,ze len do toho,aby ste na buduci rok,takyto cas mali pri sebe prekrasne babo,alebo aspon,aby si sa tesila velkych kopancov v brusku :) Drzim palce!
19. 9. 2010 19:11:42
Jo..toto je moje první normální ms :-) To jsem četla taky, že někomu to trvá i půl roku. Děkuji :-D Doufám, že to tento měsíc výjde.
19. 9. 2010 19:16:33
Ještě jsem zapomněla napsat..den před ms se mi snížila teplota na 36,8 a čípek se posunul dolů a byl měkčí, tak sem si řekla, že to asi dostanu a ráno v 7 mě probudily křeče. Průměr pěti posledních dní před ms sem měla kolem 37,2, takže sem asi měla ovulaci že?
19. 9. 2010 21:27:19
Ano ,mala si,super. V tom jednom nesuhlasim s Kacenkou,ze podla cipku sa neda posudit,kedy je ovulka. Sama vidis,ze pekne sa ti posunula dole pred menst. Potom ti vystupi zase hore a to pred ovulkou a ak dociahnes(ja som nemala to stastie) a budes ho mat otvoreny,vtedy bude ovulka. To preto sa otvara,aby spermie vedeli preniknut...
19. 9. 2010 22:48:23
No právě. O tom jsem hodně četla a je to na fartilityfriend (Usually the cervix returns to a non-fertile (closed, low, hard) position just after ovulation - takže v období ovulace je měkký a otevřený.) Ale asi někomu to tak nefunguje..nebo spíš nedá se to přesně určit...
20. 9. 2010 9:30:41
Mozno u druhorodiciek je to tazsie,lebo im sa uz celkom krcok nezatvori. Presne na hodinu aj tak len lekar vie povedat. Ja som nevedela nikdy,ze kedy mam ovulku,ja som nikdy nic necitila... Mne taketo samovysetrenia a BT velmi pomohli. Kym sme nechcela babo,ani ma to nezaujimalo,ale potom som si o tom aj ja tolko precitala,ze akymi metodami sa da zistit,kedy je ovulka a ako to vlastne vsetko funguje.
20. 9. 2010 13:03:15
Ty metody mi pomohly taky :-) No ale 5 dní jsem teď pila kontryhel (asi alchemilkova vnať) 2 x denne. Nějak 3 dny před ms a 2 dny během a ms se mi zkrátila na 3 dny z toho dnes strašně slabé. To je divný. Normálně ji mívám tak 5 - 6 dní. Ale četla jsem, že tento čaj zmírnuje krvácení a některý holky psaly, že jim to zkrátilo taky na 2 nebo 3 dny, ale radši to pít už nebudu. :-) Pila jsem to hlavně, aby se mi ms dostavila.
20. 9. 2010 13:04:02
Já mívám většinu křeče při ovulce :-)
21. 9. 2010 11:33:11
To je dobre,ked to citis. Aj ja som pila alchemilku a este som brala aj pupalku. Pupalka je dobra na vytoky. Ked mas vytok husty,potom nepreniknu spermie... Neviem presne,ze ci alchemilka sa nema pit len do ovulacie-uz sa nepametam-ci pupalka sa ma brat....?
21. 9. 2010 20:31:39
Jo máš pravdu..ta alchemilka asi jen do ovulace, ale někdo pije i po. Já jsem jen chtěla aby se mi dostavila ms. Ted to už nepiju, jen beru každý den kyselinu listovou :-)
26. 9. 2010 11:47:43
Kyselinu listovu som brala tiez. Vraj je to dobre zacat brat aspon 3m pred otehotnenim-je som to nestihla... Dufam,ze ani ty.... :)
8. 10. 2011 16:34:35
dobry den.chcem sa opytat:menstruacia mi skoncila 27.8.11,dalsia mi zacala 13.9.11,ktora trvala do 17.9.11.s partnerom sme mali pohlavny styk skoro kazdy den bez ochrany,aj cez menstruaciu.od poslednej menstruacie ma bolia prsia,teraz mavam bolesti v podbrusku a v krizoch.na test je este priskoro si myslim,kedze mam este tyzden do menstruacie.podla kalendara mi ukazalo ovulaciu,v ktoru som mala pohlavny styk s partnerom,len neviem,ci mozem ratat s tym,ked mavam nepravidelnu menstruaciu.dakujem za odpoved.
Kacenka [Porodní asistentka]
17. 6. 2012 11:07:17
Téma uzavřena !!!

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk