17426  15. 9. 2010 0:11:58

Manžel se zamiloval

Asi před rokem si manžel začal vztah s kolegyní. Velmi záhy jsem na to přišla a snažila jsem manžela varovat, kam to může zajít. On vše zlehčoval a pokračoval v tom dál.Prý to byl únik ode mě, necítil se doma dobře, ale nemluvil o tom. Asi před 3 měsíci vzah ukončil, prý už mi nechtěl ubližovat a chce být s našim synem, kterého má opravdu rád a malej na něm visí. Ale vidím na něm, že se strašně trápí. Když jsem s ním o tom mluvila, potvrdil, že jí miluje, neodeznívá to, mě má rád jako matku svého dítěte, váží si mě, ale nebýt malého, už by tu prý nebyl. Snaží se být ke mě milý, ale trápí se a já taky. Když vidím syna, jak ho má rád a já svého muže taky miluju, ale nechci žít s člověkem, který miluje někoho jiného. Řeším, zda mám čekat na zázrak nebo manželství ukončit??






PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Podle Vašeho popisu se zdá, že příčina celého problému má kořeny - zřejmě - v dlouhodobosti Vašeho soužití. Tedy je dost pravděpodobné, že manžel upadl do zamilovanosti ne čistě díky vlasntostem oné kolegyně, ale se nejdříve "necítil doma dobře". V tom tkví jistá naděje. Zkoušel si porovnat Vás i tu druhou v představě takto dlouhodobého soužití? Všednodennost? Každodenní prolbémy a řešení? Stres, spěch a vyřizování? Veškeré starosti s dětmi? Běžnou přirozenou nevrlost a jiné nálady? Kdyby se s dotyčnou dal dokopy, pravděpodobně by se po letech ocitl ve stejném bodě a tehdy by začal litovat, že nepokračoval v hodnotném vztahu s Vámi. Proto by pro Vás jistou možnost záchrany mohla znamenat manželská poradna. Asi není dobré jej k tomu nějak moc přemlouvat.. Ale promluvte si s ním, v tom duchu, že fakt, že se zamiloval do kolegyně, o něčem vypovídá: o vás dvou, o vašem vztahu, o něm. Není to normání jev. Pak mu nabídněte, že s ním jste ochotná jít do poradny a MOŽNÁ vztahu dát ještě šanci. Snad by Vám tato zkušenost mohla dát dost inspirace k dalšímu rozhodování.

Komentáře uživatelů ...

15. 9. 2010 11:56:05
Pokud z výše uvedený důvodů nechcete vztah ukončit, tak si stanovte podmínky, kdy bude únosné, aby vztah pokračoval. Láska k synovi myslím nestačí, ani "hezké" chování k vám. Především vás podváděl, on to bral na lehkou váhu. Pokud to nepochopí, na tu ženu bude myslet dál, i když navenek vztah s ní nezjistíte, nebude to dobré. Na zázrak nečekejte, ale jasně si definujte změny, které budou nutné, pro pokračování manželství. Pokud nesplní podmínky, tak manželství ukončete. Osobně jsem docela skeptický, ale můžete mu dát pár měsíců šanci - a pak žádat o rozvod.
27. 9. 2010 1:00:43
Tentokrát musím drobně nesouhlasit s paní Lenkou.Poradna...ano teoreticky spásné to řešení, ale prakticky dosti kostrbaté.Hlavně tam většinou ta jedna strana nedonutí jít tu druhou.A nad kvalitou specialistů bych taky dal otazník.Dle toho co píšete, bych bral jak za největší problém Vámi uvedenou věc, že nebýt malého už by prý tu nebyl...toto není běžný flirt a zaváhání, to je jasný úmysl radikální změny v partnerském soužití a to, že to nedotáhl do konce mohlo mít i jiný důvod než jeho vazba k potomku.Mohlo se něco v jeho mimomanželském vztahu pokazit....Dejte si na něho pozor, srovnejte si svoje životní priority nenechte si pošlapávat svoje já, svou důstojnost.Vždy existuje nějaká rozumná cesta. ....vzdynarovinu@seznam.cz

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy