17485  16. 9. 2010 18:42:55 - Mirrell

Nevolnost z antikoncepce

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na radu. Při užívání hormonální antikoncepce je mi vždy velmi špatně. Prvně jsem užívala prášky Diana35 a už po druhém prášku mě hrozně bolela hlava, za krkem, záda, bylo mi špatně, že jsem se nedokázala na nic soustředit a třetí den (kdy jsem si vzala 3 prášek), jsem celý den strávila u záchodu, protože mi bylo neuvěřitelně na zvracení, že jsem doma lezla po čtyřech. Naprosto jsem vypadla z běžného života. Pak jsem zkusila náplasti Evra, z kteréch jsem už nezvracela, ale pocit nevolnosti, bolesti zad v oblasti ledvin nezmizely. Nyní mám další balení prášků, kde je slabší obsah hormů, přesto jsem si dnes vzala druhý prášek a už hodinu po spolknutí se mi zatočila hlava a zvedl žaludek. Je mi neuvěřitelně špatně.
Chtěla bych se zeptat, zda je to normální projev antikoncepce, nebo tyto obtíže nejsou zas tak normální? Vadí mi, že po požití antikoncepce, nejsem schopna normálně fungovat.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Nie, normálne to rozhodne nie je a je evidentné, že vám hormóny nerobia dobre a telo sa proti nim z nejkého dovodu bráni. preto by bolo vhodné prejsť napr. na Nuvaring - vaginálny krúžok, alebo na nehormonálnu ATK napr. Pharmatex, v dnešnej dobe veľmi obľúbená antikoncepčná metóda.

Komentáře uživatelů ...

17. 9. 2010 14:18:32
Nežiadúce účinky antikoncepcie sú -bolesti žalúdka,pocity na vracanie, zmena a výkyvy nálay, znížené libido, priberanie atď. Každá hormonálna antikoncepcia je iná a má svoje účinky. Napr. Diane35 obsahuje veľké množstvo hormónov. Telo si musí zvyknúť na zmenu v organizme, na prísun umelých hormónov,no neskôr po cca 3,4 mesiacoch sa to zlepší. Z vlastnej skúsenosti vám odporúčam, pokiaľ hormonálnu antikoncepciu nemusíte užívať, tak sa jej vyhnite. Má veľa nežiadúcich účinkov.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky