17531  18. 9. 2010 15:02:38 - ladat

Oprávněná žárlivost?

Dobrý den,

chtěla bych Vás poprosit o radu. Je po porodu žena náchylnější k žárlivosti? Mívám občas pocit, že žárlím zbytečně (štve mě to, že všechny bývalé kámošky, co se ozývají partnerovi, nebo jsou k němu v práci přítulnější, jsou vždycky buď rozvedené nebo nemají přítele).
Pak mám jen drobnou otázku. Je normální, že mi vadí, když by partner zůstal v nějakém podniku sám s několika kolegyněmi z práce a následně s nimi šel do jedné budovy přespat (do jiných pokojů pochopitelně)? Je mezi nimi jedna, která je asi rozvedená nebo nikoho nemá a má se k němu celkem hodně. Věřím jemu, ale ne alkoholu a jakožto čerstvá matka se bojím. Navíc mi přijde, že by to od něj nebylo zrovna pěkný.

Mockrát děkuji.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Žena v době po porodu skutečně je vnímavější a emočně rozkolísanější. Jak si tak čtu Váš dotaz, Vaše situace by ale vykolejila i ženu bez jakýchkoli hormonálních změn. Vaše obavy jsou logické a uvažujete správným směrem: i když Váš vztah funguje dobře a partner by Vás pravděpodobně nepodvedl, neberete na lehkou váhu míru příležitosti a alkohol. Mluvte s ním o tom. Jako novopečená maminka jste nyní společensky trochu mimo hru, zároveň děťátko vás dvou teprve vstupuje do života. Jak píšete, aktuálně by taková komplikace vztahu byla nanejvýš nevhod. Chtějte po partnerovi více "solidarity". Vaše miminko je Vás obou, mateřství samo o sobě je hodně nesnadné a měli byste se o ně maximálně podělit. Chtějte po něm návraty v rozumnou hodinu a přespávání doma.

Komentáře uživatelů ...

18. 9. 2010 20:48:52
ty brdo ty si velky dobrak na s vojho muza...to ja by som netrpela urcite ze spi niekde inde..a vysedava si skoleginami v podniku...hadam nemas rengenove oci aby si videla co sa v tej budove deje...treba zlozit ruzove okuliare:)))
24. 9. 2010 8:26:34
Tak to ti teda můžu radit z vlastní zkušenosti, jestli chceš udržet vaše manželství tak mu to rychle vysvětli a zatrhni,byla jsem 7 let šťasně vdaná máme 2 děti, byl to super vztah každý nás obdivoval jak nám to klape, jak jsem tolerantní, že manžel může za kamarádama( občas i na celý víkend) věřila jsem mu a říkala si, když nemůžu já tak ať aspoň on se pobaví o děti se staral vzorně všechno super, ale časem už to nebylo, že zašel večer na pivo, ale nepřišel z práce vůbec domů, protože se stavil zrovna v hospodě("přece mi to nebude vadit"), když odjel na víkend tak se stalo, že se zdržel i týden atd. skončilo to rozvodem, půl milionový dluh v automatech a děti bez otce(jsem 10 let rozvedená, otec na děti kašle), ale vždycky říkám, že to byla hlavně moje vina, protože jsem byla tak tolerantní- blbá a s jídlem roste chuť. Tak přeju hodně štěstí

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy