17545  19. 9. 2010 10:12:46

Nevěřím příteli!

Ahoj, jmenuji se Klára a je mi 15 let, mam pritele Martin (20). Chodíme spolu uz pul roku.A já na nej strašně žárlím,vetsinu doměnek držím v sobě nebo rikam kamaradkam, jemu ne, bojim se ze by rikal jak to prehanim atd. Stací me od nej jedno křivé slovo a uz mam nenapadne slzy v ocich. Na internetu si pise se sposty děvčat a když k nemu prijdu a chci to ukazat, rekne: "Lásko, snad mi veris ne"? a stejne mi to neukaze ..co si o tom pak mam myslet.Nekdy mi prijde ze mi dava aji on sam duvody abych zarlila,ale ve me se to hromadí,a pak to proste neunesu. je mi z toho az zle,vazne.Nechci tolik zarlit! jsem v tomhle slaba,ale jakc na to? :-( prosim pomozte jak mu ukazat, ze jsem silná a ze tolik nezarlim. predem dekuji .

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Jste spolu krásný celý půlrok, váš vztah má zřejmě vše, co mít má. On si dopisuje s kamarádkami, říká Ti, že mu máš věřit a zároveň Ti to neukáže: to je opravdu protimluv. A to vše dělá před Tebou. Vše nasvědčuje tomu, že Tě chce jenom provokovat. Tak to v lásce chodí: Tvého přítele může těšit, že žárlíš. Je to pro něj potvrzení Tvé oddané zamilovanosti a velkého zájmu. Správně tedy postupuješ, že mu ne všechny svoje doměnky sděluješ. Udělej malý experiment: pokus se načas všechny pochyby hodit za hlavu. Aby pocítil, že je ti jeho dopisování opravdu úplně volné. Uvidíš, co se bude dít. Jeho potřeba Ti tohle dělat se postupně oslabí a on naopak znejistí, co za Tvou lhostejností vězí. Myslím, že všechno dobře zvládneš.

Komentáře uživatelů ...

19. 9. 2010 18:17:52
O tieto mladé lásky... nezávidím. Je dosť možné, že do budúcnosti budeš mať aj iným mužov - a ver, že budeš zaľúbená... si mladučká, neber to tak vážne!!! len si to kazíš. Ver mu a ak by mal chuť byť s inou, nech si ide... vieš, myslím, že obaja budete mať ešte chuť niekedy stretnúť niečo iné, nechci všetko, buď rada, že máš 15 a že si zaľúbená... každý také šťastie nemá... raz isto budeš spomínať a isto nechceš spomínať na to, ako si bola mladá a žiarlivá baba...
20. 9. 2010 19:56:41
ver ze to bude ine musis najst iba uneho nemozes cet takeho co neukaze moj mi musi ukazat vsetko vies ti starsi maju aj 3 naraz nemozem powedat nepoznam toho tovho ale mylsim si ze by si mala byt naho tvrda ...
21. 9. 2010 2:05:41
Když uděláš ten malý experiment jak řikala paní psycholožka, tak Ti to určitě napomůže, uvidíš na čem si, zkus prostě nežárlit a on toho pak určitě nechá a začne si Tě víc vážit, ukaž mu, že dokážeš nežárlit. Jinak jsi mladá dívka a ještě máš celý život před sebou a potkáš ještě hodně kluků.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy