17551  19. 9. 2010 13:28:19 - jaja0005

Sama som ten vzťah ukončila

Dobrý deň,
V podstate nepotrebujem radu, ale nazor niekoho nezainteresovaneho. Som 19 rokov vydata, standartne manzelstvo par kriz .Pred 5 rokmi som prisla zhodou nahod, ze manzel sa zalubil do kolegyne. Nestihol s nou mat sex,ze vraj. Bola som strasne sklamana. Klasicky on sluboval, ze to bol ulet, chvilkove pobluznenie a ja som uverila. Mali sme krizu. Nevedela som sa s tym vyrovnat spoznala som muza ktory bol pre mna butlava vrba a dodal mi spat moje stratene sebavedomie. Sama som ten vztah ukoncila a nikdy som ani nezozmyslala odist od rodiny. Manzel odisiel do inej prace a pred 4 mesiacmi som zistila, ze ma kolegynu o10 rokov mladsiu s ktorou si super rozumie stale cez pracovnu dobu spolu chodili na kavicky a rozpravali si osobne veci. Mne o nej nikdy nepovedal, ze vraj je to len kolegyna nikdy s nou nic nechcel mat a ani nemal.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Myslím si, že Váš manžel Vám lhát může.. Ale také nemusí. A v tom je ta svízel, že nikdy nevíme. Třeba je Vám opravdu doposud věrný a o 10 let mladší kolegyně pro něj může být kamarádka, se kterou sblížení není z jakéhokoli důvodu chtěné nebo realizovatelné. Osobně bych si dala maximálně načas, než bych přestala počítat s partnerovou důvěryhodností. A zdá se, že ten Váš komunikuje otevřeně. Zároveň bych ale neváhala vyslovit znepokojení: že má přátelství s ženou o denodenních rozhovorech na osobní témata. (Není nic, co by chtěl změnit? Neochudil se časem a stereotypem nějak Váš vztah?)

Komentáře uživatelů ...

27. 9. 2010 0:47:29
Nelehká to situace pro radu resp. názor :-)Ve vašem případě myslím, že Váš manžel potřebuje si Vámi nebýt jistý.To znamená, že musíte chytře vymyslet na něho, aby byl v situaci, kdy by zažil a zažíval pocit nejistoty ve vás.Musíte se stát cenější v jeho žebříčku hodnot, než doposud jste.Změntě dosavadní způsob života v tom, že začnete chodit někam, kam jste nechodila, investujte do sebe jako oblečení, vizáž atd. stýkejte se s přáteli bez něho.Poté uvidíte, jestli se v něčem pozitivně nezměnil.To by byl dobrý signál.Buďte pro něho atraktivní.
vzdynarovinu
16. 11. 2010 0:14:41
Je to pro Vás varováním a buďte v tomto směru nekompromisní....Takové přátelství neexistuje...jsem o tom hluboce přesvědčen.Jak je mezi mužem a ženou porozumění, v pozadí je i sex a je jen otázkou času, kdy z pozadí vstoupí do popředí...a je to...buďte tvrdá.
3. 7. 2011 19:18:11
...ťažko hodnotiť, celé je to na zváženie, pretože sa nozaj nemuselo jednať o nič iné, iba o pracovný vzťah. Niekedy partneri zamlčia veci o ktorých si myslia, že by mohli raniť toho druhého. A potom to môže dopadnúť ako v tomto prípade. Zamlčal svoju peknú kolegyňu iba preto, aby nevzbudil žiarlivosť. Ale pozor...nie vždy sa môže postoj partnera zmeniť pozitívne, skôr naopak. Ak v ňom vyvoláte žiarlivosť, nebude to dobré. Snažte sa rozprávať sa s ním o tom viac, ako konať veci, ktoré môžu viesť k oveľa väčším nedorozumeniam

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy