17582  20. 9. 2010 14:08:41

Natržená udzička, odstránit či ne?

Dobrý den, chci se zeptat můj přítel jsi natrhl uzdičku na penise, ale moc to nekrvácí, ale bolí ho to hodně. Já bych chtěla vědět jestli musí naštívit lékaře či ne? A při dalším pohlavnim styku by se to mohlo znovu natrhnout? Nebo by bylo lepší si ji nechat chirurgicky odstranit. Předem děkuji za odpověd.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Záleží prečo k natrhnutiu vôbec uňho došlo.Pokiaľ je to preto, že má krátku uzdičku alebo predkožku zúženú, tak sa dá predpokladať, že sa to opakovať bude pri každom styku, preto by bolo vhodné to riešiť a lekára vyhľadať.

Komentáře uživatelů ...

20. 9. 2010 14:38:49
Dobrý den. Stalo se mi to kdysi taky (partnerka mi s ním poněkud nešetrně cukla) a zahojilo se to samo a rychle - mazal jsem to framikoinem. Takže pokud se rána dobře hojí a nezanítí a po každém vymočení raději znava namázne, nebude snad nutné lékařské ošetření. Nepopsala jste nám ale, jak k tomu došlo: Pokud jste mu to udělala (či snad udělal?) rukou prudkým cuknutím (nebo snad při análním styku?), tak je vše v pořádku - ale příště opatrně! Pokud se to ale stalo při normálním vaginálním styku, tak to znamená, že je uzdička špatně rostlá, krátká, a chtělo by to chirurgickou úpravu na urologii.
20. 9. 2010 14:59:00
Normálně se uzdička netrhá, jen pokud je trošku krarší. Po úplném přetržení nesroste, při částečném natržení je riziko přetržení příště. Nyní abstinenci tak 14 dní, nebo lépe ne urologii, ať to posoudí. Nejjistější by byla plastika uzdičky - prodloužení nebo odstranění.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot