17614  21. 9. 2010 17:08:42

Jak se mám nyní zachovat?

Dobrý den, stalo se mi toto: sex s mým manželem mě přestal bavit, protože mě bolel, manžel rád v sexu zkoušel nové a nutil mě taktéž. Neměli jsme styk víc než rok, já věděla, že to špatně skončí. Nedávno jsem se dozvěděla tohle: muž má milenku, má ji velmi rád a má s ní dítě. Vím, že mě nemá vůbec rád, přesto není schopný ode mně i našeho syna odejít. Já tak ale asi nedokážu žít, musela bych se naučit před rodinou přetvařovat, ani nevím, jestli mám manželovi nevěru odpustit, je to čerstvá záležitost, cítím se na dně, manžel nechce se mnou na toto téma hovořit. Předem děkuji za radu.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Popravdě, nedovedu si situaci Vašeho muže dost dobře představit. Tak je přes rok zamilovaný, šťastně, do milenky, má s ní harmonický vztah a dítě. A přesto zůstává s Vámi. Jak Vy sama vše vnímáte? Byla byste teď ochotná jeho nevěru tolerovat? Nebo se Vám s vědomím něčeho takového bude žít vedle něj špatně..? Nerozumím této "nulové" pozici Vašeho manžela. Buďto je tak nerozhodný, což mi po roce připadá dost nepravděpodobné, nebo by rád pokračoval mezi dvěma ženami..? Pro Vás je to teď citově velmi vyhrocená a těžká situace. Nejdříve si dopřejte nějaký čas to celé rozdýchat. Nebojte se nechat podpořit i psychologem, třeba v manželské poradně. Postupně si ujasněte, jak se ve Vaší situaci cítíte, co je pro Vás přijatelné a co ne. Pak zvažte další kroky. V případě potřeby vyžadujte jasnější stanoviska od Vašeho partnera. A hlavně se opatrujte, ať vše dobře zvládnete.

Komentáře uživatelů ...

21. 9. 2010 18:41:32
Fakt ovšem je, že na manželově nevěře máte nemalý podíl. Manžel se neženil proto, aby svoji sexualitu řešil masturbací. Vyžadovat věrnost, to by šlo chápat např. v šestinedělí, při rizikovém těhotenství. Ale ne proto, že vás sex přestane bavit. Pokud je manžel náruživý, ani to jinak dopadnout nemohlo. Část žen manželům nevěru toleruje, části podstatně vadí. Můžete se jistě rozhodnout žít sama se synem, případně si najít asexuálního muže. Rozhodnutí je zcela na vás.
27. 9. 2010 0:20:42
Souhlasím s předchozím pisatelem.Pro normálního muže, nemít mít se ženou roční absenci, je jako ....trpět bolestí citového charakteru, kterou bych převedl na stupnici fyzického týrání.Spoustu žen si neuvědomuje, že muž jako samec je přírodou a tudíž geneticky stvořen k tomu, aby pohlavně žil,rozmnožoval a miloval.A jestli mu není dopřáno u životní partnerky.....přizpůsobí se jinde...Toto si prosím uvědomte a jestli o toho muže stojíte, berte to jako svou vinu a snažte to napravit.Jesli máte nějaké zdravotní problémy jak popisujete "bolestivý sex" navštivte sexuologa...protože to není v pořádku.Sexuální život musí přinášet rozkoš oboum stranám a jestli ne, někde je chyba.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy