17658  22. 9. 2010 15:16:29 - JBerry

Bolest v podbřišku po menstruaci

Dobrý den, již delší dobu se mi stává, že v období cca jednoho týdne po skončení menstruace, mě přepadnou velké bolesti v podbřišku. Na gynekologii mě vždy paní doktorka prohlédla a konstatovala zánět dělohy, který léčila ATB (bez výtěrů, pouze pohmatem), ale bohužel o její diagnóze pochybuji. Jedná se o téměř každoměsíční záležitost, vždy v té samé době, se silným čirým výtokem. Břicho mě bolí při chůzi, při dosednutí, při styku (raději se mu vyhýbám). Někdy to bolí víc, někdy méně. Po čase bolesti přejdou, ale opět se po menstruaci vrátí. Mám pocit, že je to od doby, kdy se mi narodil syn (r. 2007) a začala jsem brát antikoncepci Sunya. Můžete mi poradit, čím by to mohlo být? Velmi děkuji předem za odpověď.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Okrem vyšetrenia by bolo vhodné urobiť aj kultivačné vyšetrenie a zistiť presne o aký zápal ide. Doporučujem urobiť testy aj na sexuálne prenosné choroby. Hlavne gardnerelllu, chlamýdie, ureoplazmy a mycoplazmy. V prípade, že sa vám to opakuje aj napriek liečbe, bolo by vhodné preliečiť aj manžela alebo ho poslať na urologické vyšetrenie a vylúčiť infekciu aj u neho. K tomu aby ste sa týchto problémov zbavila je nutné podporovať aj svoj vlastný imunitný systém, doporučujem užívanie lactobacila a občasné výplachy pošvy Rosalginom, hlavne teda po menštruácii. Ešte by ma zaujímalo ako ste rodila, či spontánne alebo cisárskym rezom. Ďakujem.

Komentáře uživatelů ...

24. 9. 2010 19:27:11
Dobrý den, díky moc za odpověď. Nejsem si jistá, že jde o zánět, jelikož ho paní doktorka nijak neověřila, pouze na základě vyšetření řekla, že je to prý zánět, ale nebrala mi ani krev a ani stěry mi nedělala. Ta bolest vždy po třech, čtyřech dnech přejde a jak jsem tak hledala na netu, nevím, zda by třeba nemohlo jít o bolestivou ovulaci? Jinak s manželem máme sex. styk velmi málo kdy (a o nevěry též nejde :o)), takže s těmi sex. přenosnýma chorobama taky nevím, nevím... kde bych k nim přišla :o)) ? :o)) Jinak dnes jsem byla na imunologii, paní doktorka mi vzala krev na komplet. vyšetření, tak snad na něco přijde... Myslíte, že by mohlo event. jít o ovulační krizi? Díky předem.
25. 9. 2010 1:13:26
Dobrý deň. Mám podobný problém. Asi týždeň po menštruácií ma začne bolieť v podbrušku, tiež je to sprevádzané občasnou pichavou bolesťou vo vaječníkoch. Doposial som podobné problémy nemala a keď sa pred mesiacom objavili (vtedy sa k tomu priplietla aj mykóza), išla som ku gynekologičke a tá mi predpísala polygynax na preliečenie. Kultivácia ale bola negatívna a teda sa zdalo že by malo byť všetko v poriadku. Teraz sa to ale zopakovalo a bolesti sú intenzívnejšie, bolia ma tiež kríže a občas mám dokonca až pocit pálenia maternice, vaječníkov... Ja však nanešťastie nemôžem s takou istotou vylúčiť pohlavné choroby.... Preto by som sa chcela spýtať ako postupovať, keď by som chcela absolvovať testy. Po akom čase po styku je už možné diagnostikovať prípadné ochorenie alebo či sa môže jednať skôr o zápal alebo aj len bolestivú ovuláciu. Ďakujem
27. 9. 2010 15:55:37
Kačenko - ještě k Vaší laskavé odpovědi - rodila jsem spontánně, po prvním porodu mi museli manuálně vyndavat placentu (v roce 2004) a při druhém porodu (2007) jsem se hodně potrhala a v narkóze mi šili děložní čípek. Díky ještě jednou za Vaši ochotu a ráda bych, kdybyste byla tak hodná a ještě mi napsala ohledně té ovulace. Díky moc!!

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky