17663  22. 9. 2010 16:56:09

Malý penis

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je normální, že moje velikost stopořeného penisu je pouhých 7,2 cm a obvod 6 cm? Ještě navíc jsem ještě neměl erekci ani poluci. Je to normální? Ještě bych se chtěl zeptat, zda je normální, že jsem nadržený na spolužačku. co se týče sportu, fyzickou zátěž mám dostatečnou.
Je mi 13 roků a chodím do 8. třídy.
Předem moc děkuji za odpověď.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Ešte len začínate dospievať, takže vaše telo zmenami ešte len prebehne. Pokaiľ aj v 15 rokoch váš penis bude len 7 cm pri stoporení a budú vám chýbať aj iné znaky dospievania, tak by bolo vhodné to riešiť za pomoci lekára.

Komentáře uživatelů ...

22. 9. 2010 17:34:49
7 cm vážně není mnoho, ale nelze poměřovat mírami dospělého muže. Někdy klukům vyroste penis i po 16. roce. Intenzivní sport někdy může zpomalit průběh puberty, ale to je v pořádku.
22. 9. 2010 17:41:40
Čau, kadete. Z toho, co jsi uvedl, poznávám, že sis proštudoval i předchozí příspěvky (myslím ten, kde se hovoří i o té fyzické zátěži) takže asi tušíš, co ti tu odpovíme. Pravda, 7,2cm při stopoření, to není zrovna obr, jenže tobě ještě o hodně vyroste. Ty totiž ještě nejsi v pubertě. To se pozná podle toho, že ještě nevyvoláš ejekulaci, tedy výron "semene". (nikoliv erekci. Erekce je latinsky stopoření, a to přece funguje - ujasni si názvosloví). Nezbývá ti tedy než čekat, až hypofýza (podvěsek mozkový - to je taková žláza - šéfová všech ostatních žláz) vydá pokyn varlátkům, aby začaly rychleji růst, ty budou produkovat testosteron (mužský pohlavní hormon)- ten způsobí. že se vyvine kolem močové trubice předstojná žláza čili prostata, to je ta, která umí ejekulovat, později se začnou vyvíjet ty všechny znaky mužnosti, které už vidíš u některých spolužáků v osmičce - hlas, chmýří nad rtem, husté chlupy nad penisem... Prostě u někoho to přijde dřív, u někoho později (holkám ve vaší klasa taky nerostou všem prsa stejně) a ty sám sobě zakaž se tím trápit a považovat se za něco míň než ostatní kluci. Nejsi. Určitě máš lepší výsledky ve sportu než ti počítačoví maniaci. Kdybys ale nechal ten svům mindrák v hlavě zahnízdit, už by ses ho nezbavil ani v dospělosti. A že už i u tebe je puberta na cestě, toho důkazem je tvoje nadrženost na spolužačku. (Zdeněk)
22. 9. 2010 17:45:28
Pane, který tu furt strašíte kluky, že jim intenzivní spor zpomalí pubertu - prosím vás, ikdyby to byla pravda, tak jim to vůbec neříkejte. Tady přece nejde o nějaký zátěžová výkonnostní sport, silové či vytrvalostní disciplíny. Tady jde o normální zdravý pohyb, pro děti přirozený a úměrný jejich stavbě těla. Od toho je chcete odrazovat? (Zdeněk)
22. 9. 2010 17:52:48
Děkuji,co se týče ochlupení kolem penisu a varlat..myslím,že to je v naprostém pořádku,avšak velikost mého údu je poněkud menší,budu se snažit řídit Vašimi radami. Děkuji
22. 9. 2010 19:43:41
Děkuji přispěvateli Zdeňkovi za tu práci, kterou si tu dává s odpovídáním na dotazy. Pane, nevím, kdo jste, ale děláte to na jedničku, děkuju za ty tazatele :-))
22. 9. 2010 20:03:40
Děkuji za uznání. Pracuji doma na PC - s volnou pracovní dobou - a občas relaxuji tím, že si přepnu do tohoto okna. A proč mně začaly zajímat ty problémy pubescentů? I u mne, když mi bylo -náct, vzniklo trauma z opoždění mé puberty oproti spolužákům. A neměl jsem, komu bych se svěřil a kdo by mi toho brouka z hlavy vyhnal. Zůstala tam po něm jizvička, která se otevře a zabolí, kdykoliv vidím, že se nějaký kluk trápí pro totéž. Já si tedy tím, že jim pomáhám, léčím svoje staré bolístky :D Zdeněk

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie