17774  26. 9. 2010 15:38:03

Existuje skutečná láska?

Dobrý den,
Je mi 30 let, před třemi měsíci jsem se po 12 letech (a 7 letech společného soužití) provdala za svého jediného životního partnera a dosud si myslela,že jsem štastná. Poslední 2 měsíce jsem se scházela s clověkem (známe se od vidění více než 6 let) stejného věku (nespinkali jsme spolu - jen jsme se dotýkali a líbali),který si rovněž dosud myslel,ze je spokojeně a štastně ženatý (s partnerkou, kterou zná 13 let) a mají spolu dvě maličké dětičky. Nikdy jsem k nikomu jinému necítila tak intenziví cit a nezažila takové souznění, tolik touhy.. a myslím, že to bylo vzájemné. Vůbec to nechápu. Byla jsem do nej neskutečně zamilovaná. Oba jsme si uvědomovali nerozvážnost svého jednaní a možné "katastrofické" dopady naší "lásky" a všemu se branili (od dotyků přes jakýkoli možný vztah). A vše se snažili zavčasu ukončit. A raději se snažíme nevídat, pokud je to možné. Ale je to nesnesitelné, sužující a utrápené.. Jsem podobná jeho žene a on svým chápaním mému muži. Vzájemně jsme však věděli,že ani jeden z nás nikdy necítil, ke svému životnímu partnerovi, to co jsme cítili jeden k druhému. Existuje něco jako skutečná láska a ten pravý?

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Vy jste svého muže poznala před 12 lety a Váš nápadník svoji ženu před 13. Nemůžete s odstupem času porovnat intenzitu citu zamilovanosti. Ptáte se, zda existuje skutečná láska a já Vám říkám, že existuje: ta, co máte doma. Není sice tak vášnivá, rozechvívající a spalující. Ale kdysi taky byla. Nyní je daleko všednější, spolupracující, je to tak trochu kamarádské spojenectví. A to je právě ono. Nenechte si s "milencem" zkazit vaše dva šťsastné a fungující vztahy.

Komentáře uživatelů ...

posel
26. 9. 2010 17:50:39
já nevím, říká se, že to může být taková síla, že jim není pomoci. Ále něco jiného je ty chvilky si krást a užívat a něco jiného je letitá každodenní rutina.
27. 9. 2010 0:04:52
Odpověď na vaši otázku je, že tak jak to vnímáte Vy neexistuje.Vše řídí naše psichyka.Život dvou lidí je o hodnotách...mohou mít odlišné vlastnosti, ale hodnoty musí mít stejný základ.I když vás láká nový objev, uvědomte si, pokud zradíte svého partnera co všecno můžete ztratit.Až budete znát odpověď,zapřemýšlejte co můžeze s novým objevem získat....Myslím, že poté by vám měl být znám výsledek a tím se řiďte.
27. 9. 2010 0:08:46
vzdynarovinu@seznam.cz...pro případ, že by Vám něco v mé odpovědi chybělo.Nevěra je riziko, které vás může stát velmi mnoho.Můžete stratit to, co už nikdy nezískáte...to si prosím uvědomte.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy