17822  27. 9. 2010 21:50:04

Zamilovaní, čo robiť?

Dobrý deň, už dlhsie milujem jednu zenu, ale mala vážny vztah, tak som nic neriesil. Uz davnejsie sa rozisla a je sama, ale prekonava umrtie blizkeho. Sme kamarati a neviem ako ist na to, povedat co citim, alebo cakat lebo to teraz nie je vhodne kvôli tej smrti?
Neviem ako ist na to, ale viem ze nieco by som urobit asi mal,lebo uz mi z toho hrabe. Ale zase na druhej strane,v tejto nelahkej situacii, ci nie je predsa lepsie byt stranou a cakat:/

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Trochu záleží, jaký máte mezi sebou kontakt, ale na zas tak úplně. Jste-li přátelé, buďte jí nablízku. Vnímejte, co ona ve své těžké situaci potebuje a reagujte podle toho. Pravděpodobně teď spíše že Vy sám jste v této situaci trochu na rozpacích, nevíte, do jaké míry se přiblížit a na jaká témata konverzovat. Tedy nebojte se a přátelský kontakt rozvíjejte. Zatímco bude období smutku postupně odeznívat, ona se bude více potřebovat se vrátit do svého života, mezi své přátele, začne více potřebovat komunikaci a rozptýlení. Teď je v podstatě příhodná doba dát najevo své kvality coby přítele a naslouchajícího. Takže to nepromarněte.

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy