17965  2. 10. 2010 15:41:04

Může být tak bezcitný?

Dobrý den,
mám 6-ti letý vztah s přítelem (já 25, on 32let), teprve teď mi došlo, že nejspíš moje láska není opětována. Přítel nikdy nechce nic řešit. Vždy, když je mezi máma nějaký problém, on řekne, že on problém nemá, že si je dělám jen já. Ty problémy se pořád opakují, jsou kvůli tomu, že se ke mě chová jako můj přítel jen doma (4roky spolu bydlíme), když jsme mezi našimi kamarády, ať už jeho, mýma, nebo našima společnýma, vypadá to, jako bychom k sobě vůbec nepatřili. Dokonce mi ani nedá pusu, když pro mě přijde do práce, pokud by ho někdo mohl vidět. Když mu to pak řeknu, řekne, že mi vadí, že se baví. A pusu mi nedá na veřejnosti, protože to prostě nedělá. Taky mi už řekl, že si mě nemůže vzít, protože by se před všema styděl. Nevím, jestli vůbec má nějaký cit, připadá mi, že mu záleží jen na něm samotným. Dokonce jsem plánovali dítě, ale bojím se, že se jeho postoj nezmění a bude pro něj důležitější on sám, než naše dítě. Nevím, jak ho "přemutit", aby dával své city najevo, nebo, jestli je jen ta jedna možnost, opustit ho. Děkuji Karolína V.

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Ako sa správa k Vám, keď ste doma? Tam je všetko bez problémov? Ako sa on správa pri iných kamarátoch? To, že sa Váš priateľ hanbí, je evidentné. Otázka je, prečo? Či je to len v spojitosti s Vami alebo tam hrá úlohu aj nejaká napr. sociálna fóbia? V každom prípade dôvod, že sa hanbí a preto si Vás nezoberie sama uznáte, že je zvláštny. Hlavne po 6ročnom vzťahu. Určite sa s priateľom musíte porozprávať. Povedzte mu, že ste si toto všimli a že Vám to príde zvláštne. Že po 6tich rokoch na verejnosti sa k Vám neprizná a chcete vedieť dôvod. Môžete mu navrhnúť spoločnú terapiu. Osobne si totiž myslím, že za jeho hanbením bude aj niečo iné, čo ešte nevyslovil.

Komentáře uživatelů ...

2. 10. 2010 19:31:45
Môj osobný pocit z Vášho príspevku je, akoby sa za Vás priateľ hanbil. Nepoznám bližšie Váš vzťah. Láska je o tom, že si partner váži svoju partnerku a rešpektuje ju.
4. 10. 2010 17:35:26
Moc děkuju za odpověď. Já se domnívám, že není problém v tom, že by se styděl za mě, ale za sebe. Tvrdí, že není rád středem pozornosti. Když mu řeknu, že se mi to jeho chování nelíbí, že si o tom chci popovídat, vždy odmítne s tím, že nechce nic řešit. Připadá mi, že je problém v něčem jiném, ale na to právě nemůžu přijít. Myslím si, že to pramení už z jeho rodiny, má sestru a bratra, které vždy rodiče upřednostňují před ním. Tak nevím, zda je možné to, že si myslí, když nikoho nezajímá on, tak jeho taky nikdo zajímat nebude. Pořád mi připadá, že se prostě bojí dát své city najevo, ale nevím, proč....

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy