17970  2. 10. 2010 17:31:54

Kvasinky - očkování?

Dobrý den, ráda bych požádala o radu. Již čtyři měsíce trpím na kvasinky, neustále se mi vracejí. Za dobu čtyř měsíců jsem je měla možná tak osmkrát nebo i vícekrát. Můj gynekolog to nijak neřeší, pořád si myslel, že mě nakazil partner, ale ten šel také na testy a kvasinky se u něj neprokázaly, navíc jsem s ním již přes dva měsíce neměla styk, takže on to skutečně být nemůže.
Lékař mi vždy jen předepsal děložní čípky a tablety, které sice pomohly, ale jen na určitou dobu (někdy třeba i jen týden).
Již delší dobu mám také problém se svěděním konečníku, který je vždy s každým kvasinkovým zánětem pochvy ještě intenzivnější.
Byla jsem i u praktické lékařky, stěr z konečníku neprokázal prý žádné kvasinky, jen nějaké bakterie, jejichž jméno jsem bohužel v telefonu ani dobře neslyšela. Začala jsem na doporučení doktorky brát probiotika, už je beru měsíc, ale žádnou změnu nevidím. Mám určitě také střevní problémy, nadýmání a nafouklé břicho, je to nepříjemné.
Všimla jsem si, že se u mě infekce vždy rozvine především v období stresu. Bohužel neumím stresu moc dobře čelit a někdy jsem skutečně velmi vystresovaná i z věcí, které by jinak nikoho nemusely vyvést z míry. Bohužel to nedokážu ovlivnit.
Gynekolog mi navrhl, že když se mi infekce neustále opakují, může mi provést příště stěr a z něj vyrobit očkovací látku ve formě kapek, kterou bych pak měla užívat. Je to normální postup? A není to nijak škodlivé? Pomůže to?
Jak byste můj problém léčila vy, co byste mi navrhla?
Myslíte, že má smysl zajít na imunologii? Nemyslím si, že trpím sníženou imunitou, ale vždy, když jsem ve stresu, se jistě sníží - teď jsem byla ve stresu, brečela jsem dva dny a samozřejmě už jsem nemocná a myslím, že kvasinky opět přichází. Už jsem bezradná, nevím, co s tím.
Trpí na to i můj vztah s přítelem, protože už dva měsíce jsme neměli pohlavní styk a jiné sexuální hrátky si také moc nedopřáváme, protože na ně díky svým problémům nemám vůbec náladu.
Budu moc ráda za jakoukoliv radu! Předem děkuji.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Liečba mykotickej infekcie, je veľmi zdĺhavá a náročná a často krát bezúspešná. Poznám mnoho žien, ktoré kvasinkou infekciou trpeli nie len pár mesiacov ale pár rokov. Skutočne okrem liečby lekárom je nutné zmeniť aj váš postoj k životu. Pokiaľ sa nedokážete stresu a stresovým situáciám až tak vyhýbať, tak na druhej strane sa naučte relaxovať a stres odbúravať, napr. cvičením alebo nejakou aktivitou, ktorá vám robí radosť. Rovnako pri opakujúcich sa mykotických zápaloch je vhodná preliečiť aj sexuálneho partnera, aj keď ten nemá jasné príznaky kvasinkovej infekcie. Vhodné to každopádne je. Probiotiká musíte brať dlhodobo, mesiac nestačí a rovnako po mesiaci ani žiadne výsledky byť nemusia. Výsledok sa ale časom dostaví určite. Očkovanie je vhodné a je na mieste, ak sa kultivačne preukáže nejaký kmeň kavsiniek. Uškodiť vám to neuškodí. môže vám to len a len pomôcť.

Komentáře uživatelů ...

3. 10. 2010 9:32:47
mala som rovnaky problem, skusala som uplne vsetko, aj uplne hluposti len aby som sa toho zbavila.tiez mi vraveli ako sa nemam stresovat, ale ide to ked stale len cakas kedy chytis znova kvasinky?stale som len plakala a bola depresivna.potom som citala o Wobenzyme, je to otrasne drahe, ale mne uz na peniazoch ani nezalezalo, lebo uz som absolutne nemala radost zo zivota...tak som si kupila Wobenzym(kura je popisana na nete 2x8 tablietdenne po dobu 10 tyzdnov).odvtedy nemam problem.snad by ti to mohlo pomoct, velmi ti drzim palce.a na imunologiu zajdi ja som si tiez myslela ze nemam znizenu imunituchora som nebyvala ani nebyvam ale zistili mi mierne znizenu bunkovu imunitu a dali na rok imunor.to ockovanie som neskusala, ale vraj pomaha.

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie