17984  3. 10. 2010 9:14:39 - Paja29

Osahávaní penisu

Dobrý den, minulý týden spal u nás poprvé synov (5let) kamarád (6 let), když se spolu koupali, a já jsem vešla, viděla jsem, že si navzájem osahávají penis. Když mě viděli přestali, i já dělala, že to nevidím. Chtěli abych jim zavřela dveře, tak z toho usuzuji, že by pokračovali. Jinak si spolu během dne hráli normálně, tak jako vzdycky. Když šli spát, tak každý spal ve své posteli, žádný náznak osahávání už se neobjevil. Ale trochu mě to znepokojuje, chtěla bych vědět, zda je vše v pořádku a jestli je toto chování normální, zvláště když se jedná o dva chlapce. Děkuji

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Často krát sa u detí stretávame s podobnými skúsenosťami. Nie je však vhodné o tom nerozprávať alebo sa tváriť, že ste nič nevidela. treba im to veku primerane vysvetliť, že nie je vhodné ak si chlapci navzájom obchytávajú svoje pindíky. Dieťa sa učí, porovnáva sa s ostatnými, to všetko je v poriadku ale aby si navzájom svoje penisy chytali, tak to nie. Netreba na nich kričať ani nič podobné, ale pekne im to vysvetliť.

Komentáře uživatelů ...

3. 10. 2010 10:52:57
Toto je úplne normálne.Obaja sú ešte malý a iba si všímajú svoje telo.Oni si ani neuvedomujú,načo to tam majú.
3. 10. 2010 11:02:30
je to ok oni to este nechapu nejako sexualne. Skor len zvedavost, predsa len pipika inemu nevidime kazdy den.
3. 10. 2010 12:04:20
Já jsem tohle prováděl se svým kamarádem i na začátku základní školy...Je to poznávání svého těla
3. 10. 2010 12:20:08
Sice nesouhlasím s předcházejícími komentáři, že to nechápou sexuálně, protože se dobře pamatuji, že my jsme se takto s kamarády v tomto věku schválně vzrušovali. Je to ale naprosto neškodný projev dětské zvědavosti a získávání prvních sexuálních zkušenosti. Dělají to všechny děti a vůbec to nic neříká o nějaké nenormální budoucí orientaci. Ale jestli vám vadí, že to synek dělá s chlapcem, dejte ho příště do té vany s nějakou holčičkou :D.
3. 10. 2010 13:00:44
děkuji za komentáře, hned je mi lépe :) PJ.
3. 10. 2010 13:08:37
Udělala jste chybu, že jste k tomu mlčela. O sexu je třeba mluvit, zvl. když dojde k podobným věcem. Se synem si o tom promluvte, vysvětlete mu, že se to nedělá, aby si s jeho penisem hrál někdo jiný, zvl. chlapec. Zároveň ale je třeba dodat, že jde o činnost docela běžnou a zůstane-li to v rozumných mezích, i neškodnou. Větši chlapci např. před sebou masturbují. Tady je třeba syna poučit, aby se daných aktivit neúčastnil a bral masturbaci jako výhradně soukromou činnost, min. do 15 let.POkud nelze synovi zcela důvěřovat, příště ať se nekoupe s kamarádem dohromady, nebo jen pod dohledem.
3. 10. 2010 14:20:41
Nějak nechápu předchozí příspěvek. Píšete, že se jedná o činnost neškodnou, víte, že to chlapci v tomto věku běžně dělají, a přitom navádíte maminku, aby jim to zakazovala. Proč? To povede jen k tomu, že si s kamarády takto bude hrát dál, ale před mámou to bude tajit a přestane se jí svěřovat.
3. 10. 2010 14:27:28
Tak se zkuste nad tím zamyslet. Neškodné - tj. takové věci kluci dělají. Nemyslím, že je třeba z toho dělat tragédie. Ale zároveň je dobré ty věci trošku omezovat, tlumit.
3. 10. 2010 15:46:44
Děti je třeba poučit o sexu úměrně věku. V 5-6 letech, pokud k tomu dojde, že si chlapci navzájem hrají s pindíky, tak synovi v klidu vysvětlit, že se to nedělá.
3. 10. 2010 16:52:06
Upřesnil bych: Vysvětlit jim, že se to NA VEŘEJNOSTI nedělá. Když jim z toho uděláte tabu, bude je to o to víc lákat. Jen si vzpomeňte, jak nám z toho rodiče dělali jedno velké tabu - a jaké to mělo následky.
3. 10. 2010 22:39:21
Ne, nepovažuji za vhodné nechávat děti, aby si vzájemně manipulovaly genitáliemi, nebo si prováděli vzájemnou masturbaci. Pokud to udělají (před poučením), tak není na místě kolem toho dělat hned veliký povyk. Ale je třeba jim vysvětlit, že se to nedělá. V soukromí si může dítě manipulovat se svými genitáliemi nebo se věnovat vlastní masturbaci. Stejně tak, když začne kluk ve 13 osahávat holky, sahat jim na prsa apod., tak je třeba mu klidu vysvětlit, že se to nedělá. Zde by se vysvětlilo, určité takové věci jsou možné, pokud s dívkou chodí, za jejího souhlasu - ale až bude oběma přes 15 let.
4. 10. 2010 7:44:20
Vysvětlení, že "se to nedělá", není žádné vysvětlení a dítě ho neakceptuje, protože chce vždycky vědět "proč, proč, proč!" Třináctiletý kluk už moc dobře ví, že se to nedělá, ale je to pro něj příliš silné lákadlo. Lapší vysvětlení než "že se to nedělá" je pro něho, že to dívkám není příjemné že je to pro ně zahanbující... (ikdyž to není leckdy pravda, některé to jen hrají) To je ale jiný případ než když se dva prvňáčkové vzájemně dráždí.
4. 10. 2010 15:30:07
5 letým dětem se vysvětluje, že se to nedělá, 13 letému více. Vzájemnou masturbaci je třeba děti odnaučovat, nejen proto, že jde o nedovolený sex. Jistě, zcela se tomu nepředejde, ale jde tyto aktivity vhodnou výchovou omezit. A děti se s tím setkávají dosti často. Takže vhodné poučení dle věku, otevřeně o věcech mluvit. Ne se tvářit že nevidím a odejít, ať si navzájem honí piňdourky doma ve vaně. Pár takových zkušeností vývoji dětí nevadí, aby dítě od mala provozovalo (tj. často, volně, bez omezení)vzájemnou masturbaci, ať se stejným nebo odlišným pohlavím, to je nežádoucí. Doporučuji si přečíst zákony o mladistvích, které se toho týkají.
4. 10. 2010 18:43:03
Děkuji za rady. Se synem jsem o tom mluvila,hned druhý den, počkala jsem až budeme sami v klidu a bude moci mě pozorně vnímat.Nevolila jsem formu nějakého kázání, jen jsme si o tom povídali. Matku kamaráda jsem upozornila. Spíše jsem chtěla znát názor zda-li se toto chování u dějí objevuje a považuje se za běžné. Děkuji PJ.
4. 10. 2010 18:49:38
dodatek: nemyslím, že jsem to měla řešit okamžitě a na místě, myslím si že by se chlapci v tom okamžiku necítili dobře.
4. 10. 2010 21:08:30
Pokud jste to synovi vysvětlila později, tak to je určitě správně. Myslím, že i ta forma, přátelsky mu to vysvětlit, ne nějaké strašení. Správně jste i upozornila matku jeho kamaráda. U dětí tohle chování není nic neobvyklého, já to zažil už v 5 letech, pak ještě víckrát až do puberty. V okolí jsem měl spíš starší kamarády. Kupodivu to ani nevedlo k tomu, abych sám pak masturbaci prováděl. V dnešní době, soudím, bude takovéto chování ještě o dost častější. Právě proto, myslím, že je třeba větší otevřenosti. V pubertě bývá zas obvyklé, že někde parta kluků společně masturbuje. Mívá to řadu podob, starší předávají "znalosti" mladším, nebo jde o soutěže. Tohle chování nepovažuji za vhodné. Tomu jsem se osobně vyhnul, ale spolužáci na vš s tím měli přímé zkušenosti. Hlavně varovat před nebezpečnými formami a hrami tohoto typu. Např. v jednom skandinávském filmu mladý kluk v partně před ostatními o holkami zasunul penis do lahve, po erekci ho nemohl vyndat. Kamarádi pak láhek rozbili kamenem, což se neobešlo bez poranění. Bohužel, takového příběhy nejsou jen ve filmech, ale odpovídají i reálnému životu.
5. 10. 2010 4:39:41
Řekněte mi, kde se tedy má dítě naučit masturbaci než od starších kamarádů? Proč tu malujete čerty na zeď, já tvrdím, že to je naopak přirozený pud, zkoušet to v nedospělém věku s kamarádem, aby si příliš brzy nezačínali a nechtěli experimentovat kluci z holčičkama, což by mohlo být pro ty dívky nebezpečné. O porušení zákona tu nemůže být řeč, pokud jsou OBA účastníci nezletilí (příklad z toho švédského filmu - vuděl jsem jej - je tu mimo obraz, protože je jedno, dělá-li tu nebezpečnou ale pro dítě lákoavou věc v partě nebo sám)
5. 10. 2010 5:45:10
Lidi, než tu začnete něco psát a mentorovat - vybavte si laskavě zase jednou vzpomínky na své dětství!
5. 10. 2010 14:37:51
Za prvé, masturbaci dítě nikdo učit nemusí, objeví to samo. Za další, i když se zcela nezabrání různým skupinovým sexuálním aktivitám, není třeba tomu dával volný prostor. Na 100% se to neomezí, ale hodně to omezit jde. Není třeba dělat tragédii z jedné příhody, jak popsáno výše. Ale není důvod tomu nechávat zcela volný průchod. A právě v různých partách se děti často naučí různé deviantní praktiky, jak to strkání do té lahve. Ani není pravda, že děti do 15 můžou sexovat volně mezi sebou. Nesmí, nejsou trestně zodpovědné. Ale za jejich výchovu i chování zodpovídají rodiče. A vůbec nechápu, o co tady někomu jde? Vyjádřit, že děti do 15 si můžou provádět jakékoli praktiky a rodiče ať jim do toho ani nemluví?? To mi přijde jak názor od úchyla.
5. 10. 2010 14:40:46
Jinak mé příspvěvky, tj. děti usměrnit, takto zní i "oficiální odpověď". Cituji Kačenku: "nie je vhodné ak si chlapci navzájom obchytávajú svoje pindíky". Pokud s tím nesouhlasíte, založte si vlastní www stránky s poradnou. Brzy na vás přijde policie, pokud tam budete prosazovat rady v rozporu se zákony ČR.
5. 10. 2010 15:23:44
Názor z 5.10.2010 14:37:51 je NEBEZPEČNÝ! Když se dítě nenaučí masturbovat a neseznámí se s touto možností jednoduchého ukojení pomocí vlastní ruky,(např. díky staršímu kamarádovi), bude ho to lákat, aby strkal penis do kdejaké díry, třeba do toho hrdla lahve! TO CHCETE?
Admin [Administrátor]
6. 9. 2016 8:29:16
Téma uzavřena !!!

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí