18067  5. 10. 2010 17:45:50 - Vencka

Absence menstruace

Dobrý den, prosila bych o názor a radu. Již 5měsíců se snažím otěhotnět. 1 rok jsem brala HA Nuvaring po vysazení se nedostavila menzes, Dr. píchnul Agolutin, agofarin poté jsem odmenstruovala další menzes skoro po dvou měsících zase nepřišla. Na UZ vše v pořádku, ale sliznice na 4,6mm opět píchnuta stejná kombinace a naordinován Orgametril 1denně 16-25 den cyklu, prý i tak můžu otěhotnět? Je pravděpodobné otěhotnění i když je sliznice tak nízká?Na lékách je napsáno, aby se neužívaly v těhotnství! Není možná jiná léčba popřípadě co by jste mi poradili pro úspěšné otěhotnění! Moc děkuji za odpověď velmi mi na tom záleží. Ještě bych chtěla dodat, že mi je 25 let a již jedno dítě mám, synovi jsou 4 roky, měřím 175cm a vážím 59kg, první otěhotnění proběhlo v pořádku a relativně rychle. Děkuji moc za odpověď.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Nízka sliznica otehotneniu nebráni, ale otáznikom je, či sa oplodnené vajíčko dokáže v takej nízkej sliznici zachytiť. Lekári sú v tomto skeptickí. Takže by bolo vhodné nasadiť vhodnú hormonálnu liečbu na podporu rastu sliznice. Skúste sa u lekára informovať o možnosti užívania Utrogestanu alebo Duphastonu, tie nie sú v tehotenstve kontraidikované, takže ich možete brať aj v čase gravidity a jednak podporujú rast sliznice a jednak zabezpečia, aby cyklus bol pravidlený. Vhodný je aj SARAPIS soja.

Komentáře uživatelů ...

6. 10. 2010 17:15:35
Děkuji za odpověď nevím jak je to u dalších léků ale vím že utrogestan má za následek ospalost,v práci jezdím věčně autem prý to na řízení má také vliv!!??

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk