18080  5. 10. 2010 22:58:19

Žárlím zbytečně?

Dobrý den, chtěl sem se zeptat mam slečnu, která je o 3 roky starší než já (20). Mám problém s tím, že asi to přeháním se zbytečnou žarlivostí. Teď začla codit na Vysokou školu a vidíme se skoro jen večer. Jak je ve škole napíšu ji sms a odepíše mi třeba za 2 hoďky, pak čekám jestli se do večera neozve sama a jen sms jestli pro ní zajedu k nadraží. Jak se jí zeptám jak se měla začne popisovat jak se jí pokoušel jeden kluk sbalit. Už jenom jak se todle dozvím z celého dne, když jí nevidím tak sem na dně a jsem na ní ošklivý (např. říkám, že si tam jezdí nabalit kluky apod.) a ona je pak z toho taky mimo a je smutná. Po té mě mrzí, že když nepíše tak si i všimnu, že na Faceeboku ma přidané nové kluky. Tak mě to taky překvapí, ale je to její soukromí, ale zas mě to mrzí k tomu, že mi nepíše celý den co je v té škole, tak nevím co se tam děje. Chtěl bych vědět zda je to žárlivost na úrovni a jestli to je normální. A jestli se o ní mám strachovat.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Předem bych Vás chtěla uklidnit, že je naprosto normální, když Vám Vaše přítelkyně nemá čas psát po dobu, co je ve škole. Musí dávat pozor na novou látku, na organizační záležitosti, kam na oběd, kde je která kancelář a učebna... Je v novém kolektivu, tak o přestávkách přirozeně nemůže psát Vám, nebo by se po prvním semestru mohla "probudit" a zjistit, že do kolektivu nezapadla. Takže i na kafe se splužáky zajde, i na facebooku je může mít. A jsou to prostě jenom kamarádi. Tím, že Vám vypráví, jak ji jeden balil, to už je jiná věc - očividně chce provokovat Vaši žárlivost. Nedejte se už jenom z principu, abyste jí neudělal tu radost! Buďte k tomu lhostejný, převeďte to třeba na legraci a uvidíte, že ona tím zpozorní, jak to, že už o ni neprojevujete takový zájem... Je vidět, že ona Vás nechce podvádět, ale provokovat. Pro Vás je celá situace trochu těžší o to, že sám jste o 3 roky mladší, na střední škole. Dočkejte času, brzy budete třeba na vysoké taky a i situace mezi vámi dvěma se víc vybalancuje.

Komentáře uživatelů ...

6. 10. 2010 7:58:13
No ak jej nebudes verit a budes v takychto veciach pokracovat tak ju stratis. daj jej troska volnosti aspon co sa tyka skoly. a vsetko sa poriesi samo.
6. 10. 2010 21:50:12
Děkuji moc za odpověd a budu se snažit to tak nebrat a nechám to plynout.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy