18111  6. 10. 2010 20:09:08

Ženská ješitnost

Dobrý den. Se svou přítelkyní jsem 2 roky, ale pociťuji od začátku její přílišné ego. K tomu pořád stojím mezi mou matkou a ní. Abych napsal oco jde. Přítelkyně má pocit, že všechno dělá v pořádku a nedělá chyby, jak v práci tak v našem vztahu. V práci jí nikdo neřekne nic špatného ani nic proti ní, ale pak to řeknou mě a z toho je mi pak i trapně. Každopádně jí to pak přetlumočím trochu diplomaticky, ale to už jsem špatný já. To samé se týká i jí ve vztahu s matkou. Pak jde i o banální věci jako je úklid doma, spolupráce a trochu kompromisů,ale zase jsem ve všem špatný.Zamyslel jsem se nad sebou jestli není chyba jen ve mě, ale udělal jsem hodně ústupků a už nevím jak dál.Ona si myslí, že se přizpůsobuje dost, ale když chci aby se nad tím zamyslela tak kdo je špatný?

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Předkládáte problém neochoty spolupracovat, úvah, na čí straně je chyba a kdo je jak ochotný naslouchat, něco změnit, investovat. Z Vašeho popisu si celkem dobře dovedu představit neochotu Vaší přítelkyně. Velmi vhodná věc, co byste jí mohl nabídnout, je konzultace v manželské poradně, kde budete mít nezávislého "rozhodčího", takže se Vaše přítelkyně nebude muset bát, že by jí zase bylo ukřivděno. Vy sám před sebou také budete mít čistý štít, pro případ, že by třeba byla chyba ve Vás nebo byste jí naopak příliš ustupoval. Navrhněte jí to, vyzní to od Vás také jako zájem na vašem vztahu pracovat.

Komentáře uživatelů ...

22. 10. 2010 16:30:02
Já bych Vám radila, abyste se s ní rozešel. Jste spolu krátkou dobu, a kolik nedorozumění kvůli, byť banálním záležitostem, bylo mezi Vámi? Život není jednoduchý, přináší s sebou spoustu problémů, samozřejmě, i radosti, i když těch je jaksi vždycky míň a když teď je problém se s Vaší přítelkyní domluvit, jak to bude za pár let, když dejme tomu budete mít dětí, do toho ještě její matka. Nakonec zjistíte, že se jí tak přizpůsobujete, že to už nejste ani Vy. Prožila jsem si totéž, vím to pochopit a lituji, že i když jsem s manželem 20 let, že jsem se s ním nerozvedla hned po svatbě. Laura

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy