18261  11. 10. 2010 21:59:10

Milenka, teď kamarádka?

Přeji dobrý večer, manžel byl víc než půl roku nevěrný, přišla jsem na to, on se přiznal. Poměr s ní už ukončil, ona má prý nového přítele. Můj muž s ní ovšem udržuje kamarádský vztah. Je to normální, mám mu to tolerovat nebo ho požádat, aby i ten kamarádský vztah s ní ukončil? Manžel už nechce něco řešit ohledně jeho nevěry a tak nechci znovu přilít olej do ohně. Předem děkuji.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Předem nedokážu opomenout: nejste to nyní Vy, kdo by se měl starat o společnou komunikaci, pečovat, zamýšlet se nad "přilíváváním ohně", zajímat se o pocity svého protějšku. A nyní k otázce, na kterou se ptáte. Podle mého názoru není možné, aby partner udržoval jakékoli kontakty s ex-milenkou. Vždy by byli (byť třeba v minimálním) v pokušení do toho jít znovu. Pokud se vídají denně na pracovišti, je to komplikovaná situace. Ale pokud komunikaci omezit mohou, rozhodně by to měli udělat a to naprosto. Včetně telefonátů, smsek, mailů, přání k svátku či Novému roku. Rozhodně se nebojte si svému muži o to říct. Vy se potřebujete naučit znovu postupně důvěřovat. Již vždy to pro Vás bude náročnější. Ne tak vedle jejich kamarádského vztahu! Přeji Vám zdárný vývoj situace.

Komentáře uživatelů ...

11. 10. 2010 23:16:04
Dobrý večer,no to"prý",na koľko %? Keby to bolo na 90%,tak nie je čo riešiť,ale ak je to len "prý"(vraj)na 30% tak to je veľmi málo...Chlapi sú už takí,sú z iného materiálu ,nevera u nich neznamená,že by menej milovali svoju rodinu,u nich ide hlavne o dobrodružstvo,vybočenie zo stereotypu a dokázanie si vlastných schopností,niekedy,hlavne na pracovisku sa to nedá nevyužiť,veľa robia príležitosti.Kamarátky treba tolerovať,myslím na pracovisku,môžu byť aj Vašimi kamarátkami,pokiaľ je to vo voľnom čase,ktorý má tráviť s rodinou a pomáhať manželke,tak to už nie sú kamarátky a treba mu to omedziť...len to"prý",treba overiť..
12. 10. 2010 0:17:32
Já bych mu tu jeho kmarádku netolerovala
19. 10. 2010 12:04:52
Souhlasím,měl by si vážit toho,že jste mu odpustila,a udělat si z milenky kamarádku ,považuji za totální drzost a bezohlednost!!! Netolerovala bych to:-( hodně štěstí.
19. 10. 2010 12:38:20
myslím,že každý se snaží maskovat..dokonce vím,že i muž i žena dokáží v klidu od milenky příjít v pohodě s úsměvem domů a znovu se milovat..divné co..??netolerovat a sám muž bud zůstane nebo půjde..)))

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy