18288  12. 10. 2010 16:00:41 - Veronika23

Partnerova žárlivost

Dobrý den,
s přítelem jsem 4 a půl roku. Jsem s ním š'tastná, ale je žárlivý. Přítel u nás už v podstatě bydlí. Jsme spolu pořád kromě hodin ve škole. Chodili jsme spolu asi 3 měsíce, když jsem šla se psem a kamarádem, také měl psa, ven. A on hled začal kamaráda nenávidět a musela jsem se rozhodnut mezi ním a přítelem od dětství. Vybrala jsem si jeho, ale při každé příležitosti mi to dává před nos. Né sice úplně že by mi to řekl, ale já vím že na to pořád naráží.
Studuji na škole plné kluků a nemohu s nimi jít ani sama si někam sednout. Já ho nechci podvádět, a on mi řekne že mi to věří, ale že nevěří jim. To mi příjde ale spíše jako by nevěřil mě. Chtěla jsem chodit plavat a on že se hned přidá. jenže já radši chodím sama. Už dřív jsem chodila. Proč pokud chce tak vehementně chodit plavat to nenavrhne sám? Radši sám nejdu do školy než abych se svezla ze spolužákem a kamarádkou domů autem. Radši mě zaveze sám. Co mám dělat? Mám ho opravdu moc ráda a až na tyto věci co jsem popsala je mi s ním dobře.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
To jsou bohužel docela závažné "detaily". Žárlivost, když se rozvine naplno, Vám oběma může ze společného života udělat peklo. On se bude užírat neustálými podezřeními a bolestí nad Vaší domnělou nevěrou. Vy budete ve svém životě omezovaná, přerušíte kontakty s lidmi kolem sebe. Jestli on svůj problém vnímá a chce na sobě pracovat, máte šanci. Potom bych Vám doporučila poradnu pro manželství a mezilidské vztahy.

Komentáře uživatelů ...

18. 10. 2010 21:00:07
Přišla jsi o kamaráda, jsi pod kontrolou, nemáš už žádný osobní život. Ani se s někým nesvezeš autem. Tvůj přítel je chorobně žárlivý, problém se sebou (nedostatečné sebevědomí, obava ze ztráty "majetku"?) valí na tebe a ty se musíš obhajovat, ačkoliv nic špatného neděláš. Vzdáváš se známých i svých koníčků, zatímco ostatní nic takového v partnerských vztazích dělat nemusí. Stojí ti to za to? I do budoucna? Na to by sis měla odpovědět. Časem se z něho - sužovaného paranoidními představami - může stát ještě větší despota a ty jednoho dne zjistíš, že funguješ jen jak něčí věc.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy