18290  12. 10. 2010 16:21:39

Partner me nakazil pohlavní nemoci po nevěřre

Rada bych znala váš názor! S pritelem jsme spolu byli temer tri roky a po vzajemnych neshodach jsme se rozhodli dat si pauzu..nejak jsme si k sobe ale opet nasli cestu o po pul roce se dali dohromady zpatky. Partner tvrdil ze nikoho mezitim nemel, taktez jako ja..jenze - pred pul rokem jsem zacla mit gynekologicke potize a kazdy mesic skoncila v nemocnici..dnes mi prisi na to, ze me nakazil pohlavni nemoci. Uz tohle beru svym zpusobem jako "zradu", natoz ze se vyspal s zenou o ktere mi tvrdil, ze jeji smsky jsou vazne nevinne(citila jsem se jako debil). Musim uznat, ze nase porozchodove obdobi je skvele, ale nemuzu se zbavit dojmu udelal jednou, udela zas..proste nevim co delat, co si myslet. Prosim o radu:(

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Myslím, že záleží také na tom, jak jste si "pauzu", když jste si ji dohodli, definovali. Byla to dohodnutá časově ohraničená pauza, na jejímž konci jste se plánovali k sobě vrátit? Nebo to bylo rozestěhování, rozchod? Možná v tichosti a nevyjasnění..? Snad Vám to pomůže ještě lépe vyhodnotit, co nevěra(?) skutečně znamená pro váš vztah. Zdá se mi celkem pochopitelné, že to partner před Vámi tajil. Proč by zbytečně vrhal stín na období bez Vás, kdy Vám chce ukázat, jak moc na Vás myslel. Co mi však přijde trochu na pováženou, že se při styku nechránil. Téměř nepochopitelné v době tak dobré osvěty, kdy si zákonitě musí uvědomovat, že ohrožuje především Vás. Je to nyní všechno na Vašem zvážení. Zrazená důvěra ve vzájemně důvěrném vztahu bývá těžký šrám. Ale i to lze překonat. Pokud krizi pár vezme jako výzvu k růstu, může svůj vztah zkvalitnit a být nakonec šťastnější, než kdykoli předtím.

Komentáře uživatelů ...

12. 10. 2010 18:38:45
Pokud jste si dali půl roku pauze, ale na neurčito (tj. museli jste k sobě zas najít cestu), tak to není totéž jako nevěra. Vy jste spolu totiž nebyli. Jestli vám přítel vyhovuje, zkuste se s ním o tom otevřeně pobavit. Těžko bude muž půl roku bez ženy, zvl, když pak není nic jistého. Nebylo to totéž jako návrat z delší služební cesty, kdy jasně víc, že doma čeká partnerka.
13. 10. 2010 16:44:59
upresnim - on sam to definoval jako "pauzu"..na predem jasnou dobu - konkretne 4 mesice,jelikoz sam videl, ze nase situace se trochu horsi a mel nejake problemy v praci, casove vytizeny a pod. To znamena, ze predpokadal ze se k sobe vratime. Vylozene jsme se dohodli ze 4 mesice pockame, uvidime jak se to vse vyvrbi, zda nam pauza pomuze A V PRIPADE ze po tuto dobu nekoho budeme mit, REKNEME si to. To proto to beru jako "zradu", protoze je pravda ze po tech 4 mesicich jsem ho ja nechtela, to on me presvedcoval.. lhani zduvodnil to tak, ze vedel, ze by me nikdy neziskal zpatky - ok, to je mile, ale nas dnesni vztah je v uvozovkach zalozeny na lzi.. Nejhorsi je, ze jsem se ho na to nekolikrat ptala (na konkretni zenu) a on pokazde zaprel. Jen si zkuste predstavit ze zijete ve spokojenem vztahu a v ordinaci vam gynekolog rekne, ze je jasne, ze jsem to chytila od partnera.. sam partner mi to do telefonu zapiral, jakmile se vsak dozvede ze existuje pouze jedina moznost nakazy a to sexem, priznal se. Chapu, ze svym zpusobem je taky v pravu ale ja ted netusim, zda jsem schopna s nim zustat v plohodnotnem vztahu (=i sex).. nakazou me ohrozil na zivote, jelikoz jedine leky ktere zabiraji uzivat nesmim kvuli drivejsi nemoci (a presto jsem je brala).. vim ze to nevedel, ale nechapu, jak se mohl pul roku divat jak kazdy mesic trpim v nemocnici a nic nerict.. "Snazil se me chranit", "vedel, ze bych se k nemu nevratila"..jenze ted vlatsne nevim, co mu odpoustet..zda to, ze lhal, to, ze me nakazil nebo to, ze se vyspal s jinou..(nahodne a opily..budiz mu ponaucenim, ze si to udajne moc neuzil) takze upresneni: byli jsme spou 3 roky, dohodli si 4mesicni pauzu a nyni jsme byli uz pul roku spokojeni..
PhDr.Burdova [Psycholog]
14. 10. 2010 9:14:18
Je vidět, jak úplně jasně registrujete všechny momenty zrady a zároveň zvažujete míru partnerovi viny.. Hraje roli moment vaší původní dohody. Také fakt sexu s jinou, fakt, že Vám po dlouhé měsíce v nemocnici nic neřekl. (Pomohlo by to zjištění vlastně nějak v léčbě? Na druhou stranu před čím, že Vás to chtěl ochránit?) Možná chránil více sebe před ztrátou Vás než aby Vám zabezpečil možnost se zodpovědně rozhodnout za svůj život - ve volbě životního partnera. Není to tak, že byste ráda slyšela konečné povzbuzení k rozchodu? Přeji Vám šťastnou ruku!
2. 11. 2010 0:45:38
takze - dnesjsem prisla na to, ze mi s ni byl neverny i po dobu naseho vztahu..opakovane a i pote co jsme se dohodli na pauze..a jeste mel tu drzost opet do posledni chvilky zapirat.. nyni tvrdi ze me miluje a nedokaze beze me zit, ale ja vim ze ten vztah uz pro me nikdy nebude takovy jaky byl..
3. 11. 2010 8:57:12
To zřejmě už opravdu nebude, bohužel, tak už to s nevěrou chodí. Zvažte si dobře, co pro sebe chcete dál. Ale pokračovat znamená odepsat se k bolesti a podezřením.. Ať vše dobře zvládnete.
PhDr.Burdova [Psycholog]
3. 11. 2010 8:58:36
To zřejmě už opravdu nebude, bohužel, tak už to s nevěrou chodí. Zvažte si dobře, co pro sebe chcete dál. Ale pokračovat znamená odepsat se k bolesti a podezřením.. Ať vše dobře zvládnete.
6. 11. 2010 15:57:26
Milá slečno, nevěra je děvka, která se vrací jak zatoulaný pes. Chcete-li ji mít doma, nechte si ho a neřešte jen si berte peníze či zázemí...-.- nechcete-li ji mít... jděte od něho a budete mít klid.... najdete někoho, který vás nepodvádí.... a někdy ten klídek je fakt víc než peníze.... žiji v takovém vztahu 30 let... mám 3 děti, peníze a krásný život i bez jeho lásky...
6. 11. 2010 15:59:37
Drží mě u něj jen to, že je to velmi intelig. člověk, kterého bych ztěžka hledala o to více je rafinovanější a jeho pokrytectví je pro mě bolestivější... děti mám však zaopatřené v pohodě... to taky není špatné, ale na začátku bych ho opravdu už nevzala zpět... nikdy.....
6. 11. 2010 16:01:46
i když by to moooc bolelo... radím pryč od něj.-..-

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy