18422  17. 10. 2010 0:55:37

Švagr je gay a vím to jen já

Dobrý den, nevím, co se zjistenim, ze muj svagr je gay. Z cele rodiny to vím pouze ja. Muj svagr o mem zjisteni nevi. Mam mu rict, ze to vim? Prozradit ho nechci, znam nazory na gaye napr. meho muze ci jeho otce. Prosim poradte, co mam delat. Dekuji, Petra-Miriam

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
A čo by sa zmenilo, keby ste to povedali alebo nepovedali? Je Váš švagor ženatý? Alebo ste ho pristihli s nejakým mužom? Informácia, že je gay môže pre Vás byť šokujúca, no pre dotyčného veľmi nepríjemné odhalenie. Ak švagor nikoho nepodváza a zaráža Vás len jeho orientácia, pokúste sa si to nechať pre seba a akceptovať to. Nesnažte sa mu za každú cenu dať najavo, že to viete. Ak on bude chcieť sám to zverejním. Možno totiž ešte sám s tým nie je stotožnený a hanbí sa. Verím, že niektoré veci tú tak fascinujúce, že by sme sa najradšej s tým podelili, no v tomto prípade asi bude lepšie nechať si to pre seba.

Komentáře uživatelů ...

17. 10. 2010 10:26:33
a ako si to zistila ?
17. 10. 2010 12:06:33
můžete to, že o jeho orientaci víte, naznačit jen švagrovi a rozhodnutí ,zda to bude chtít oznámit svému okolí nechte jen a jen na něm.Je to velmi citlivá záležitost a prozrazení ho může velmi zranit.Rozhodnutí ke coming-outu je velmi zásadní rozhodnutí a navždy změní jeho život.Změna může být jak pozitivní, tak ale i negativní a může z toho mít doživotní deprese.Záleží také na tom, jak je švagr silná osobnost.Je to jeho soukromá věc,s kým chodí do postele,tak nechte rozhodnutí na něm.Představte si sebe v roli lesby,jak byste si přála s tím vyjít na světlo...
17. 10. 2010 23:25:04
no ty si typicka zenska, ked sa nieco zisti uz je ohen na streche a riesis problem ktory neni tvoja vec. V prvom rade sa uvedom, ze riesis vec ktora nemusi byt pre dotycneho prijemna pretoze ma mozno tiez nazor ze vy zeny pchate rypak do vsetkeho co sa vas netyka. Takze radsej cus a nechaj nech si to riesi on sam.
18. 10. 2010 10:24:41
k 17.10.2010 23:25:04 : ale ona to přece myslí dobře. Chce mu pomoci vůči jeho okolí - chce vědět, bude-li lepší to i před příbuznými utajit kvůli jejich intoleranci nebo se s tím netajit a hledat cestu, jak zbořit tu bariéru. Domnívám se, že by tomu svému švagrovi měla oznámit, že o tom ví, domluvit se a pomáhat mu s utajením nebo zveřejněním - podle toho, co bude chtít on.
21. 10. 2010 19:09:18
Ak má švagor k nej takú dôveru, niekedy jej to možno povie sám. Z textu nie je jasné, čo sa deje tým, že je takto orientovaný. Ak nič, tak si myslím, že tieto veci by sa mali nechať na pokoji. Je to príliš intímna záležitosť. Niekedy aj dobre mierená snaha o pomoc a pochopenie stroskotá na iných veciach... Doporučujem "mlčať" !

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy