18448  18. 10. 2010 11:41:34 - AndyB

Terajší partner ma obmedzuje!

Dobrý den.
Jmenuji se Andrea. Mám problém a potřeboval bych pomoc. Jsem pouze dva roky vdaná, ale s manželem jsem 7 let.Je to se mnou trochu složitější bylo by to mnoho stránek, ale pokusím se to trochu zkrátit.S prvním manželem jsem se po 8 etech manželství rozváděla, neboť měl nejednu známost a ta poslední končila tím, že se svou přítelkyni čekal dítě a to jsme ale byli stále manželé. Jen co osud nechtěl manžel odjížděl se svou těhotnou přítelkyni a naší dcerkou na dovolenou, jelikož se po cestě pohádali tak manžel svou přítelkyni vysadil a jel sám s dcerkou. Bohužel se už z dovolené nevrátili, tragicky mi odešli.

Každý den se s tím učím žít, po dobu víc než 6 let.V době kdy jsme se rozváděli jsem si našla přítele nynějšího manžela, je o dost starší než já a v té době jsem si říkala že je to muž který už má něco za sebou tak už by měl být v klidu. Manžel má 60 a já 35let.Když se stala ta nehoda tak musím říct že mi hrozně pomáhal a já si toho neskutečně vážím,nevím jak jinak bych to zvládla nebýt něj. A i přitom všem se nám povedlo mít dítě krásného 5-letého syna Davídka. Vdávat jsem se po druhé nechtěla ale po 5 letech jsem přistoupila na sňatek. Jak jsem již psala jsme přes 2 roky manželé a všechno se totálně začalo měnit.

Začal žárlit, ale úplně naprosto zbytečně. Už nemám žádné známe, se kterýma bych si třeba popovídala dokonce musím vysvětlovat proč chci jet za maminou, musím dávat pozor na to co řeknu, protože když vyslovím slovo které nějak nepoužívám tak doma jen slyším od koho to zase máš,poprvé jsem šla se synem do kina a tak jsem se ptala manžela jestli jde s náma, že ne a následně poslouchám takové věci, že se začínám
oddělovat,když jsem potkala pana učitele od syna ze školky tak poslouchám, že jsem z něj na měkko a to jen proto že mě slušně pozdravil a já odpověděla. Pak poslouchám
takové věci co jsi měla ze svým švagrem? A dalčích spoustu až neuvěřitelných věci. Sedím tu jako ptáček ve zlaté kleci, ale nic nesmím na rozdíl od manžela, kdykoliv jde kamkoliv, les, restaurace, když jede na víc dnů někam vetšinou mě bere sebou snad aby mě měl pod dozorem.

Mám už strach něco říct aby se toho nějak zase nechytil a nedělal naprosto zbytečné rušno.Když se ptám pro žárli a že k tomu nemá naprosto žádný důvod tak mi prostě řekne že nežárlí a že si vymýšlím. Jsem jeho 4 žena a má 5 dětí, každé s jinou ženou. To jsem se ale dozvídala postupem času. Mohlo mě napadnout že přece nemohl pokaždé trefit na špatnou ženu, ale to už je teď pozdě. Žijeme ve společné domácnosti ještě s jeho 26-ti letou dcerou. Ta mi občas řekne, že se k její mamce choval ještě hůř a tvrdí mi to nejen ona i jeho bývala tchyně. Jeho 3 žena bohužel zemřela na rakovinu.S manželem spím už za trest. Jen aby si nenašel zase nějakou záminku. Nevím co mám dělat jsem na pokraji sil! Nemůžu pořádně spát, jíst, je mi pořád špatně uvnitř těla se celá třepu, což asi není normální. Moc budu vděčná za odpověď.

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Nie, normálne to nie je. Ste pod veľkým tlakom a veľmi Vás obdivujem, že to ešte tak dobre zvládate. Ste mladá a dospelá a nedá sa Vášmu manželovi čudovať, že Vás stráži. No na druhej strane nemá právo Vás obmedzovať. Toto by ste si mali jasne povedať. Môžete ho ľúbiť, byť s ním, ale aby ste mali pocit, že nemôžete niečo povedať len preto, že by sa mohol uraziť alebo nebodaj si niečo domyslieť, tak to je príliš. Sama vidíte, že tento vzťah nie je rovnocenný. Povedzte mužovi ako to vidíte. Ak povie, že si vymýšľajte, tak mu povedzte, že dobre, že ho v danej situácii upozorníte, ak sa to bude diať. To, čo ste si všetko prežila je ťažké, ale máte právo žiť aj Vy šťastne. Stanovte si pravidlá, ktoré Vám pomôžu sa vzchopiť. Doprajte si jeden deň pre seba. Vzťah má byť o dôvere, len tak môže fungovať. Ak Vám ju Váš manžel nedá, asi to ani najväčšia trpezlivosť nedokáže uniesť. Ešte Vám odporúčam pohľadať psychoterapeuta ku ktorému by ste mohli ísť. Všetko, čo sa Vám deje by ste mali s niekým prebrať. Pomôže Vám potom sa v tom vyznať. Držím palce, ak by ste potrebovali, ešte napíšte.

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy