18450  18. 10. 2010 11:55:06 - adéla

Myslím si, že mi je nevěrný, co s tím?

Co když o té nevěře víte,ale nemáte žádný dúkaz??že to cítíte že je vám partner nevěrnýje to třičtvrtě roku co mám tenhle problém.napříkled když jsem uklízela naškla jsem prázdný obal od kondomu on mi na to odpovedel že si ho pouze zkoušel..mám mu všřit nebo když jsem přišla z práce tak v pokoji takoví zápach po sexu po3 jem mu už řekla at i příště vyvětrá že to nepotřebuji čichat.když si našel novou práci měsíc jsme byly odděleny říkal že chodí domu kolem 6 že je dlouho v práci ale pokaždý když jsem přijela bylo to naopak.odjela jsem a zase to samí..když přijel na víkend chtěla jem se pomilovat ale on mi řekl že ho bolí a měl ho načervenaliho,ale pořád tvrdí že mě nikdy nepodvedl že to nema v jeho letech zapotřebí.nedavno jsem mu prala triko a všimla jsem i bílé skvrny tak jsem se zeptala co to má znamenat..on že to jsou nudle,ale nejsem zase až tak hloupá abych nepoznala nudle od spermetu..jsem jenom paranoidní nebo i myslím správně že mi je nevěrný??.poslední dobou to nenáším nák dobřeneduvěřuji mu a vidím tu nevěru všude..opravdu to jen vidím nebo to opravdu je? ják mám poznaž že mi nelže?? za vším vidím jen nevěru..múže to být jinak?děkuji za odpověd. A

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Popisujete "věcné nálezy": našla jste prázdný obal od kondomu, cítila jste zápach po sexu, našla jste skvrnu od spermatu na tričku. Některé příchody z práce neseděly podle jeho výpovědi. Teoreticky by mohly něco mít s jeho možnou nevěrou. Ale nejspíše nemají. Skvrnky mohou být od maturbace, kondom si mohl zkoušet, zápach jste si mohla i trochu namluvit. Jak správně píšete: když už jednou o nevěře začnete přemýšlet, vidíte ji pak už všude. To je velká pravda. A také obrovské riziko! Vaše nedůvěra může Váš vztah hodně nahlodat a nakonec jednou může až k samotné nevěře vztah dovést. Pozor na to. Na nevěru zapoměňte, toto opravdu jsou pouze Vaše domněnky. Začněte se jí zaobírat pouze v případě, že by vyšel najevo opravdový důkaz.

Komentáře uživatelů ...

adéla
19. 10. 2010 13:46:09
děkuji a co mám dělat proto abych e toho pocitu zbavila? abych mu duvěřovala?snažím se ale nějak mi to nejde.. vždy něco příjde.
PhDr.Burdova [Psycholog]
20. 10. 2010 18:07:37
Už jste prostě i zvyklá dívat se na různé maličkosti jako na náznaky nevěry. Na začátku toho mohlo stát nějaké Vaše zklamání, nebo možná máte trochu sklon k žárlivosti. Protože Vás tento "zlozvyk" může jednou utrápit, a ještě dříve i Váš vztah, nebojte se vyhledat pomoc psychologa. Snadněji se naučíte vidět věci jako dříve a vrátit důvěru do Vašeho vztahu.
22. 10. 2010 9:01:48
moj osobny nazor... ziadny normlany chlap si kondom neskusa sam pre seba.. na co by to robil????
PhDr.Burdova [Psycholog]
22. 10. 2010 17:39:35
Dříve se vyráběly kondomy s velmikostmi S,M,L. Proto argument se zkoušením kondomu automaticky nevylučuji.
23. 10. 2010 13:32:43
no moj manzel si ho skusal, kym sme este sexualne spolu nezili, teda pred svadbou. A co je na tom divne? bol zvedavy, tak si ho vyskusal! Normalka,ne? A inak, co sa tyka nevery, adelka, ak mate pochybnosti, povedze to svojmu frajerovi. Na rovinu mu povedzte co citite, ako to berete, komunikujte o tom spolocne. Komunikacia vo vztahu je velmi dolezita. Ak to ma byt zla sprava pre vas, nech to viete radsej hned a nech vam to povie jasne. Vlastne to bude pre vas velmi dobra sprava. Je dobre, kedy sa z cloveka este pred vstupom do manzelstva "vykluje" to, co je zac a aky realne je, ako potom zistit, ze je to notoricky suknickar, resp. s prepacenim kurevnik.
24. 10. 2010 18:24:33
Áno, všetko sa dá zdôvodňovať. Je otázka , čo chceme počuť. Tých náhod je dosť, teda skôr indícií. Mali by ste sa otvorene porozprávať, súhlasím s tým názorom. Neistota je strašne ubíjajúca. Ak je tu nedôvera už teraz, čo potom...
soniaaa
17. 1. 2012 7:04:14
Ja si myslim,že je to nevera.Vaša intuicia Vas neklame.Zažila som to tiež.Skor,či neskor to odhalite.Vaš partner to nechce priznat,ale raz to praskne.Zažila som to tiež,viem o čom hovorim.Zapieral až kym som mu nenašla smsku a potom to priznal.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy