18564  20. 10. 2010 21:28:51 - Formen

Obecné dotazy o obřízce.

Chci se zeptat obřízka se platí nebo to hradí pojišťovna? Jak dlouho se sím leží v nemocnici nebo se jde po zákroku druhý den dom? Jak dlouho po zákroku je to citlivětší a za jak dloho je možný sex po zákroku. Je mi 20 let tak jestli má na to vliv i věk? Hlavně mě zajmá to placení abych nešel k urologovi a chtěl po mě peníze za zákrok, díval jsem se na internetu a tam byl ceník že za zakrok si učtu je 8000kč. Děkuji předem za odpověď.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Pokiaľ je obriezka nutná zo zdravotného dôvodu, nie na vašu žiadosť, tak je plne hradená z vášho zdravotné poistenia. Obvykle viac dňová hospitalizácia nie je nutná, tento výkon sa dá urobiť aj v lokálnom umŕtvení, takže o tom vám bližšie informácie povie váš urológ, ktorý daný výkon bude robiť. Obvykle po 7 dňoch vám odstránia stehy a rana je zahojená. Citlivosť ale prvé dva týždne môže byť. Je to u každého individuálne. Skúste si pozrieť staršie dotazy o obriezke, tam máte aj osobné skúsenosti našich čitateľov k dispozícii.

Komentáře uživatelů ...

20. 10. 2010 21:47:48
Obřízka ze zdravotních důvodů je plně hrazená pojišťovnou, hradí se jen poplatek. Někdy zákrok dělají i ambulantní urologové s lokálním umrtvením, po zákroku pacient odejde sám domů. Jinde za celkového uspání v nemocnici, po dospání je pacient propuštěn domů. Rána se sice zhojí asi za týden - sroste, ale pak probíhá ještě hlubší hojení. Rána ještě pracuje asi půl roku, ale tou dobou je už možný sex. život. Abstinence by měla stačit tak 5 týdnů, možná méně, ale není třeba spěchat. Ceny u placeného zákroku se dosti liší - podle lékaře, zařízení i kraje. Informace o ceně ale bývá dostupná předem. Důležitější jsou možná jiné věci - vidět výsledky pracoviště, konkrétní způsob provedení, jestli s celkovým uspáním (to může stát trošku přes 2 tisíce) apod. Taky může být důležité načasování, aby pacient se vyhnutl neschopnosti - ta by vyšla asi dráž než zákrok. Při zákroku provedeném v pátek (den volna) by šlo jít v pondělí do práce, u sedavého zaměstnání v kanceláři. Zkuste si na internetu zjistit i ohlasy pacientů na různá pracoviště. Nemusí nutně provádět urolog, ale i plastický, všeobecný nebo dětský chirurg (posledně jmenovaný specialista s nimi má obvykle taky bohatou praxi).
21. 2. 2011 22:22:24
Dobry den ja mam dotaz nedavno me zacalo zajimat proc kdyz mam penis stoporeny tak predkozku pretahnu ale boli(stredne) to a kdyz ji pretahnu tak mi pride jako by ten zalud skrtila ale po case to prestanu vnimat.A BOJIM SE HLAVNIHO ZE BUDU MUSET NA OBRIZKU jestli je mozne to nejak jinak vyresit treba rozsirit o kousek nebo kdyby byla nutna obryzka tak jestli se da uriznout jenom ten zacatek ten me jako by vadí.je mi 14 let a byl bych moc rad kdybi to slo nejak priznive vyresit.DEKUJI

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot