18572  21. 10. 2010 8:24:28

Ako sa s tým vysporiadať?

Dobrý deň,
mám priateľa ktorý sa mi priznal ze ma partiu kamaratov, ktorý ho v minulosti (ked sme este neboli spolu) dotiahli do erotickeho salonu, priatel povedal ze tam bol len raz aj to len preto, lebo robil sofera, nakolko nepil a ze vo vnutri len sedel pri stole a pil nejake nealko a to bolo vsetko ze žiadne ide sluzby nevyuzil lebo nemal zaujem. Viem ze taky nie je, ale stale mi vrta v hlave ze keby tam naozaj nechcel ist vtedy s partiou kamaratov, tak by ho ani oni nepresvedcili. Povedal mi že viac krat by tam nevkrocil, lebo ze take nieco nie je pre neho. Ale viem ze stale sa s tou partiou styka a obcas ma napadne ci ho nebudú presviedcat ist tam, víri mi v hlave stále to, ze ked sa nechal presvedcit v minulosti, tak co ak sa da presvedcit aj teraz?

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Tak to je velmi nepříjemný vývoj situace... Víte co, zkuste si sebe představit na jeho místě. Věřme všem mužům, že na představě nevěstince je může něco lákat. Od představ k realizaci je pak samozřejmě daleko: rozhodně ne každý tam jde. Ale představte si, že taková "povedená" parta kamrádů Vás přesvědčí, ať jim děláte šoféra a jdete se JEN PODÍVAT. Nezní to trochu lákavě? A taky byste tam - v kůži Vašeho přítele - jen ze zvědavosti šla. No a ve chvíli, kdy tam jste, se samozřejmě ocitnete ve velkém pokušení. A zde je právě ta chvíle, kdy mají zapnout morální zábrany - jenomže Váš přítel byl v té době svobnodný a tedy si mohl nezávazně užívat. Takže nakonec možná proč ne?! A to, že Vám za celou dobu řekl jen půlku celé pravdy, má svoji logiku: nechtěl se Vám zprotivit. Je určitě dobře, že si dáváte od situace odstup a čas si vše nechat projít hlavou a strávit to. Dopřejte si klidně i více než jenom dnešek. Pořádně to promyslete. Ale já osobně na té zápletce neshledávám nic úplně závažného, co by z něj dělalo přímo nevěrníka. Mužská sexualita i toto v sobě obsahuje: pomilovat se s prostitutkou. Od toho jsou pak fantazie a barvitost sexu s partnerkou, aby tím vztah nebyl narušen, ale třeba i obohacen.

Komentáře uživatelů ...

21. 10. 2010 8:41:26
vies predtym bola jeho rodina priatelia. a kedze nechcel zaostavat tak sa nechal unies.t dnes ked ma priatelku a je stastny takou vecou uz by sa nedal ovplivnit.
21. 10. 2010 9:21:03
prepáčte,, ale trápite sa nad tým zbytočne,, za prvé,, bol tak ked ste ešte spolu neboli,,, (keby vás malo trápiť všetkoč o robil ked ste spolu neboli, budete mať hlavinku ako melon) za druhé,, ked vás miluje a aj napriek tomu by tam išiel,, nespraví tam nič,, a za to že sa bude pozerať ho predsa nezabijete,, je to ako keby bol na verejnom kúpalisku,, už aj tam su ženy viac odhalené ako v erotických salonoch,, sex už máte všade,, v televizii, v reklamach a pod,, takže nezaťažujte sa... je to normálne,, že si chlapi pozru strip alebo idu do salonov "pokukať" ... hlavné je že miluje Vás...
21. 10. 2010 19:15:43
Ja mám napr. strach, že bude tretia svetová vojna, vy nie slečna? Nemaľujte čerta na stenu a nežiarlite. Žiarlivosť je zabiják vzťahu. Ak máte pochybovať a nemáte k priateľovi prechovávať dôveru, tak si kúpte psa. Vzťah je o dôvere. Btw, vy sa nerada dívate na atraktívnych mužov? Keď sa na nich pozeráte , hneď vás napadajú hriešne myšlienky? Trochu viac sebavedomia by vám neuškodilo. Nemyslíte?
22. 10. 2010 8:23:01
dobry den, este by som chcela k mojmu prispevku pridat, ze vcera mi moj priatel priznal, ze tesne predtym ako sme sa zoznamili bol v tom erotickom salone a poriesil tam nejaku prostitutku...a to mi pritom cele dva roky co sme spolu tvrdil, ze on nie je ako jeho kamarati, a ze by to nikdy nedokazal urobit...teraz som z toho uplne sklamana, hlavne z toho ze mi cely ten cas klamal do oci, sklamana som z toho ze mam teraz pocit, ze neviem vlastne s kym som to zila a pod...vcera som priatelovi povedala ze ho nechcem vidiet dnes ze si to potrebujem premysliet, milujem ho ale mam taky vnutorny odpor...lebo viem ze aj teraz sa obcas stretne s tymi kamaratmi a pod...ako sa mam podla vas zachovat??nechcem sa vnutorne trapit...
23. 10. 2010 2:59:27
Vas priatel vam nepovedal vsetko preto ze vas miluje a chcel vas chranit, aby ste sa zbytocne a neopodstatnene netrapili. Dobre vedel, ze keby vam to vyklopil, tak by bol ako sa hovori "ohen na streche". Berte to ako prejav absolutnej uprimnosti a ocente to, ze vam to povedal. Nie je dolezite co bolo, je dolezite ze toto nikdy neurobil a ani neurobi pocas vaseho vztahu. Zbytocne ho budete obmedzovat a okradat o chvile stravene s kamaratmi. Priatelia su potrební popri vztahu. Nehladajte za tym preto kamaratov, on ma na krku svoju hlavu ktorou rozmysla. Ked bol bez zavazkov a nechodil s vami, proste mozno iba chcel vyskusat nieco nove, mozno mal chut na sex, mozno sa chcel trochu odviazat a zabavit. Nic ho neviazalo k nikomu, nikoho nemiloval, preto to proste vyskusal. Teraz ked zije s vami, nic mu nechyba, miluje vas a nemate sa coho obavat ani zbytocne ziarlit. Nezabudajte ze sex v erot. salone je bez bozkov, ide iba o sex, o hru, o zabavu, o uspokojenie vasni... nejde o milovanie. Snazte sa pochopit rozdiel medzi sexom a milovanim. Takze DOST, lebo cely vztah tymto svojim pristupom pochovate. Vas partner neriesi vasu minulost, a ak vam na nom zalezi, tak ani vy nerieste jeho minulost... zite v PRITOMNOSTI a zite jeden pre druheho.
25. 10. 2010 9:12:35
dakujem velmi pekne za odpovede, nikdy by som to o svojom priatelovi nepovedala, preto ma to zaskocilo, ale cez vikend sme sa o tom porozpravali, vysvetlili sme si to,...je fakt ze vtedy bol slobodny, kamarati ho nalakali, dlhsiu dobu nemal sex, tak to vyuzil, ale sam uznal ze ho nic na tom nelaka, nakolko to bola len mechanika, bez citov..sam povedal ze nebol po tom moc nadseny...no stalo sa, bolo to v minulosti, ked ma este nemal, takze je asi zbytocne to uz z mojej strany riesit :o)

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy