18649  23. 10. 2010 13:12:05 - Hanka24H

Přítel se se mnou rozešel

Dobrý den, je mi 24 let a příteli 29 let. Po 7 letech se se mnou rozešel. Plánoval si se mnou budoucnost, v červnu mě pozval na dovolenou s tím, že ho někdy zase pozvu já. V srpnu mi řekl, ať se k němu nastěhuji, začali jsme společně bydlet, zařizovali domácnost (vše společně), týden před rozchodem se se mnou bavil o tom kde pojedeme v létě na dovolenou, plánovali jsme oslavu narozenin...A teď je najednou konec. Já ho miluji (on to ví). Přítel každý pátek a sobotu propil, říkal mi, že toho má v práci hodně, že je ve stresu, tak ať ho nechám alespoň tímhle způsobem relaxovat. Od jeho mamky vím, že mě má rád, jen ho trápilo, že si pořád nemůžu najít práci, přičemž mi říkal, že chápe, že to teď nemám jednoduché si ji najít, ale i přesto na mě neustále naléhal (já si ji hledala). On je na vysoké pozici (50.000,-/měsíčně). Rozešel se, ráno jsme se smířili, spali spolu a večer mi řekl, že je přece konec, ale v noci se mnou spal v jedné posteli. Odstěhovala jsem se (pak mi psal, že netušil, že to vezmu tak hopem) mám u něj ještě pár věcí a hlavně mám klíče. Chtěla jsem se s nim sejít a promluvit si, ale nechce, že je moc brzy, ptala jsem je jestli je to definitivní nebo jen pauza - neodpověděl. O klíčích se neznímil, že mu je mám vrátit. Chci ho zpátky, ale nechci se už ponižovat. Proč se mnou pár dnů před rozchodem plánuje budoucnost, spí se mnou a najednou to skončí? Vůbec ho nechápu a nevím co mám dělat. Poraďte mi prosím. Děkuji.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Jeho chování je každopádně trochu nejednotné.. Rozchází se, hned ráno se usmiřuje, pak je přece konec, ale diví se Vašemu tempu. Nakonec Vám neodpoví na otázku, zda je to konec či pauza. Nezdá se mi, že by byl v bodě, kdy neví, co chce. Spíše opravdu ví o Vaší velké náklonnosti a možná mu trochu lichotí Vás vidět, že stále toužíte a podbízíte se. Na Vašem místě bych byla tvrdá, úplně se odstěhovala a vzala to jako definitivní. Vím, je to těžké. Ale ochráníte sama sebe před marnými nadějemi. On, jestli má nějaké nejasnosti, ať si to srovná v hlavě sám a Vám pak ať eventuelně předloží hotový závěr. Ale rozhodně není od něj hezké rozcházet se takovým váhavým způsobem.

Komentáře uživatelů ...

23. 10. 2010 13:17:56
hmm, a bolo pred tym vsetko tak dobre, alebo mali ste pred tym nejake problemy vo vztahu? aky ste mali vztah? planovali ste spolu vstupit do manzelstva, mat deti? alebo on to skor bral tak nezavazne vaz vztah...ze vam je tak dobre...ale ked sa k niecomu schylovalo....tak odisiel? Inak, nepaci sa mi jeho postoj k tvojej praci. Verim, ze v dnesnej dobe je velmi narocne si najst zamestnanie, ktovie, ci to aj on realne chapal. Niekedy ludia, ktori su na dobrych poziciach a slusne zarabaju, nerozumeju tymto veciam....proste syty hladnemu neveri.
23. 10. 2010 15:24:33
Nevnucujte sa, nevtierajte. Je to veľmi ťažké, ale prestante s ním komunikovať a vypytovať sa prečo. On to začal tak nech pokračuje. Vydržte, radšej plačte v úzadí aby si nikto a hlavne on TO nevšimol. Budte pred ním hrdá a silná. Nech on vysvetľuje. VY SA NEPÝTAJTE, aj tak vám odpovie len čo bude chcieť. Vnútri budete trpieť, ale on nech to nepozná. NECH VIE O ČO PRICHÁDZA. Musíte hrať silnú, inak silný bude on. Nech zneistí vašim chovaním. Budte samostatná a jemu "nepodstrojujte". Verte otočí sa to.
23. 10. 2010 16:31:42
preco by mala hrat silnu, ked silna nie je? preco by sa mala pretvarovat? Prejavovat city a pocity nie je zle..ani svoj smutok, ani sklamanie...Zivot a zvladanie pocitov nie je o hrani...ved to moze viest akurat k depresiam.
23. 10. 2010 22:22:44
Mozno si casom uvedomi ako mu chybate a vrati sa k vam. Najst si dnes pracu nie je jednoduche, ale on to evidentne nevie pochopit. Budte hrda, nevnucujte sa mu,ale neskryvajte svoje pocity, povedzte mu, co mate na srdci.
24. 10. 2010 11:44:49
Máte dle mého názoru velice rozumný přístup.Přítel zřejmě neví co chce,a zkouší do jaké míry mu budete jeho vrtochy tolerovat..Myslím,že je rozumné zachovat si svojí důstojnost a odejít,aby si nemyslel,že vy se vždycky zblázníte,když on si něco vymyslí! Věřím,že ho Vaše reakce překvapí,hlavně to,že ho o lásku nebudete prosit a ukážete se jako sebevědomá žena,co si v klidu poradí i bez něj! Měla bych ale velký strach z popíjení alkoholu každý víkend! Myslím že už je to tak trochu zvyk,a představa,že vy začnete pracovat,přez týden se neuvidíte,a víkendy bude v hospodě ,by mě dost děsila.Nechci aby to znělo ošklivě,ale nebylo by vám s někym jiným líp? hodně štěstí
26. 10. 2010 0:32:37
To znamená,že s ním žijete od 17tich,plánoval s Vami budúcnosť,to podľa Vás koľko rokov mal ešte plánovať 5,10,20..On sa rozhodol,tak ako sa rozhodol,má na to svoje dôvody,ktoré tu neuvádzate.Jeho mama môže hovoriť čo chce,keby Vás mal rád,tak Vám nebude vyčítať nezamestnanosť,ale sám Vás zamestná,príp. Vám nájde cez kolegov dávno prácu(on je na vysoké pozici).Že s Vami ešte pred pár dňami spal..chlap k sexu nepotrebuje lásku(už to je aj u dievčat),je to jeho prirodzená potreba.Manželia nie ste,deti spolu nemáte,neviem aké máte spoločné majetky..vnucovať sa nemá význam,to by mohol zneužívať,venujte sa iným aktivitám(rodičia,koníčky,fittnes,tance,štúdium,príprava na zamestnanie),pretože myslenie naňho resp.snaha zabudnúť majú neblahý vplyv na Vaše duševné,neskôr i telesné zdravie
26. 10. 2010 13:27:07
Díky Vám všem za Vaše názory:-). K těm plánům do budoucna - v létě jsme se docela vážně bavili, že bychom chtěli stavět, skoro jsme vybírali parcelu. Bavili se o tom, jakou bychom chtěli mít svatbu... Uběhlo několik dnů...včera mi volal, měl strašně smutný hlas, říkal, že to pro něj není jednoduché se mnou mluvit, že mě má pořád rád, ale je to složité. Ale proč mě od sebe odhání??? Do teď nevím přesný důvod jeho chování (řekl mi, že v tom jiná ženská není). Setkání na předání zbylých mých věci jsem odložila na neurčito, asi bych nedokázala ho vidět a neobejmout ho nebo nebrečet. Jdu dál, ale je to strašně těžké, zvlášť když nevím pravou příčinu.
22. 10. 2011 5:31:31
Ahojky, sedím tady a bulím a bulím. Rozešla jsem se se svým přítelem včera a strašně to bolí.Bylo to podobné, jako u vás.Mně je sice 47, ale bolí to snad o to více.My plánovali společné bydlení v domečku, který se teď dostavil a všemu je konec.Ach jo, život je fakt někdy tak tvrdý, že se člověk diví, že to srdíčko vydrží.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy