18663  23. 10. 2010 23:43:20

Vztah na pokraji rozpadu

Dobrý den. Je mi 32 let chtěl bych se zeptat nevím jestli jde najít nějaká pomoc. S manželkou ted máme velkou krizi a nevím co právě ted dělat máme dvě děti a nechci kvůli nim vztah ukončit ikdyž by to bylo asi pro oba jednoduší. Náš vztah byl asi jako každý nový uplně v pohodě děti zaměstnání, domácí pohoda. Až ted poslední 2 roky jde život trochu jiným směrem a to od té doby dokud jsem nezměnil zaměstnání a to hned dvakrát za poslední tři roky. Chtěl jsem vydělávat více, ale zdání mě zklamalo a to tak že jsem si finančně přihoršil místo abych vydělal více jak sem si původně myslel. Proč to dopadlo tak že výdělek nebyl takový raději uvádět nebudu kvůli anonimitě prostě informace o nové práci nebyly takové jako se nabízely a v dalším zaměstnání to nedopadlo o nic lépe. Tato realita uplně rozhodila náš vztah. Nikdy bych neřekl, že při změně zaměstnání může dojít k pomalemu ukončení vztahu a takové nenávisti. Manželka byla zvyklá na nějaký měsíšní průměr, který byl asi 9 let. Ted beru méně a doplácím na to velkou nenávistí od manželky, velkou nechutí a hrubým chováním. Ted jsem poznal, že mě už nemá vůbec ráda a je se mnou jen kvůli dětem. Intimně spolu už ani nežijeme nemohu se jí ani dotknout prý nemá žádnou chut ani náladu a sex vůbec nepotřebuje. Zkoušel jsem to vydržet, ale nemít sex 8 měsíců ikdyž jsme každý den spolu a ležíme vedle sebe a já se dívám jak mě trápí tak si myslím, že to nemá už cenu. Nemůže existovat žena, která nemá vůbec chut se dotknout, pohladit nebo milovat. Chtěl bych upozornit všechny, kteří uvažují nad změnou zaměstnání dobře si to rozmyslete at nedopadnete podobně jako já. Jen dodám jsme spolu 12 let. Jde něco takového zachránit? Vím že by mě zachránil další přivýdělek o něj se snažím, ale zatím žadný nemám. On ten můj výdělek není strašný jen sem si pohoršil. Dnes je trochu jiná doba za peníze se láska koupit dá. Má to cenu žít takový život s pocitem, když člověk jde ze zaměstnání domů s pocitem, že ho nemá manželka ráda a trápí ho. Chtěl bych mít někoho rád něco hezkého mu říct, pohladit ho už nevím co to je. V takových chvílích potřebuje člověk někoho, komu se může svěřit, ale já ho nemám jen ty moje děti. Přeji hezký večer Tomáš M. 32 BRNO

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Myslím si, že ani v dnešní době, ani v žádné jiné, si lásku tak docela za peníze koupit nelze. Nevím, jestli mezi Vámi a Vaší paní neleží problém ještě docela v něčem jiném. Vypadá to jako krize vztahu, která díky snížení platu dostala šanci, aby otevřeně propukla. Poradila bych Vám, buďto vemte partnerku do manželské poradny, nebo se pokuste spolu co nejotevřeněji promluvit. Zaprvé proberte Vaše finance, příjem Váš, její, nutné výdaje, další výdaje, za ten standard, na který jste byli zvyklí. Ten je také důležitý. Seřaďte si priority, (nezanedbávejte přitom nijak komfort vás obou!) a pokuste se najít řešení, sepsat nápady, jak příjem zvýšit. Pak zkuste také promluvit o Vašem vztahu. Jak se za ty roky vyvíjí, co jednomu i druhému schází a potřeboval by jinak. Věřím, že se vaše situace brzy smysluplně posune kupředu.

Komentáře uživatelů ...

Kacenka [Porodní asistentka]
24. 10. 2010 8:52:53
Z vášho dotazu mi to vychádza tak, že vaša žena s vami bola len pre peniaze. O takú ženu vy máte stále záujem?!? Ja by som rozhodne nemala. Vzťah musí byť založený na niečom inom ako na peniazoch a stabilnom, nadštandardnom príjme!!! Prácu ste zmenil, na tom nie je ni nič zlé. Keď ste zistil, že to nie je podľa vašich predstáv, tak sú aj ďalšie možnosti a hľadať niečo iné a do tej doby sa proste uskromniť. To zažíva mnoho ľudí. Ak je vzťah postavený na lepších a pevnejších základoch nie len na sume na výplatnej páske, tak ustojí aj toto. Láska sa nedá kúpiť, a ak áno, tak to nie je úprimná láska a o takú stáť ani nemusíte. Správaniu vašej ženy nerozumiem. Skôr by mala stáť pri vás a podporiť vás a skôr by vás to malo zblížiť ako rozdeliť. Kto vie, či to nie je len jej výhovorka ako zastrieť, že už vás nemiluje. Tak, či tak by ste to mal riešiť!
24. 10. 2010 11:10:40
Tomáš, a koľko v pomere k vám zarába vaša manželka? Ak by ste to mohli aspoň percentuálne vyjadriť, bolo by to pre vytvorenie obrazu dobré. Mám na mysli jej prístup. Som ženatý 15 rokov a tiež to nie je až tak ružové, ale ak by som mal žiť s vedomím, že ,manželka je so mnou iba pre peniaze, možno pre nadštandard, asi by to veľmi rýchlo skončilo. Nechcem uraziť vašu manželku, ale v súčasnej dobe "frčí" pesnička "Zlatokopky" od istého slovenského rapera. Je vulgárna až na vracanie, ale je v nej kus pravdy. Skúste si ju na nete pozrieť. Musíte byť citlivý chlap, keď si to takto všetko pripúšťate, ale ja na rozdiel od "Kačenky" môžem nazvať veci aj inak... Váš problém je asi problémom dnešnej špinavej doby a nemyslím si , že ste v tom sám. Musí vás to bolieť, keď premýšľate ako by to bolo bez detičiek, chápem. No nemyslím, že vzťah zachránite "přivýdělkem". Ten vzťah asi nikdy skutočný nebol...Ak je pravda , čo uvádzate a predpokladám, že je, vaša manželka má od "ženy" ďaleko. Jedná sa skôr o .... "zlatokopku". Pokojne jej dajte svoj príspevok prečítať , spolu s komentármi. Fuj !!!

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy