18695  24. 10. 2010 22:33:45

Prošlý těhotenský test

Můj dotaz se týká těhotenského testu. Měli jsme doma jeden, ale expirační doba byla do roku 2009/01 takže asi 10 měsíců prošlý. I tak jsem si ho udělala a vyšel negativní, čárka byla zřetělně vidět!Chci se zeptat, zda-li výsledek mohu brát vážně nebo si udělat nový. Žádné příznaky těhotenství nemám. Krom vynechání menstruace, ale to vzhledem k mému věku (16)let je normální, alespoň u mě. Jinak myslím, že ms co nevidět přijde, protože mě bolí záda a malinko prsa, tak jako před každou ms. Minulý měsíc jsem měla mens.cyklus pouze 18 dní. Tak si myslím, že se to teď vyrovnává, protože tak brzy jsem to asi jestě nikdy nedostala. A můj první pohlavní styk jsem měla asi před 22 dny (chráněný kondomem)a k žádné nehodě nedošlo. Takže můžu být klidná? Nebo ještě dál panikařit? Děkuji za pomoc.

Běla   Běla [Porodní asistentka]
Na test, který je prošlý raději nespoléhejte. Váš menstruační cyklus může být vzhledem k věku ještě nepravidelný. Pokud ho budete chtít upravit a zároveň být chráněná proti možnému nechtěnému těhotenství, objednejte se na gynekologii a domluvte se s lékařem na předepsání antikoncepce. A pokud chcete mít jistotu a těhotenství vyloučit, zakupte si v lékárně nebo drogerii raději ještě jeden těhotenský test.

Komentáře uživatelů ...

27. 10. 2010 14:12:33
Dobře,udělám si další test..ale včera se mi stalo neco zvlaštího..před obědem jsem dostala tak silne bolesti v podbříšku,že jsem nebyla schopna ani chuze..boli me stale záda jako kdybych je mela prochladnuté a oblast vaječníku během celého dne taky cíítím..je možné,že jsem prochladla?nebo může se jedna i o nejakou cystu?každopádně se asi zitra chystam k lékaři..

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky