18742  26. 10. 2010 8:44:44 - KatkaZ

Těhotenství v 52 letech

Dobrý den, chtěla jsem se informovat o závažnosti stavu. Mám tchýni které je 52let a její přítel má 83let a pravdelně co čtvrt roku je těhotná, tedy aspoň to tvrdí a pokoždé říká, že si zajede ke gynekologovi a on jí dá nějaký prášek a ona samovolně doma potratí. Pokaždé jak se jí zeptám tak je tak těhotná do 8týdnů. Příjde mi to jako nesmysl protže sama mám malého syna a vím co a jak ale jde o to že si myslíme že je v přechodu ale nevíme to určitě, celkem dost pije a mívá hysterické jednání. Prosím Vás o radu jestli jí máme říct at si zajde na gynekologi,i že to způsobuje přechod a at si nechá nasadit nějakou léčbu na vyrovnání hormonů a nebo to nechat tak.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Tak ani slovku neverím, to skutočne nie je možné, alebo by bola jedna z mála žien, ktoré v takom veku sú ešte plodné. Podľa mňa u nej nastupuje menopauza, cykly sa jej predlžujú a preto nedostáva krvácanie každé 4 týždne ale je nutné ho vyvolať hormonálnymi liekmi, alebo injekciou. U nás sa potrat nevyvoláva tabletkami. A ona ani tehotná nie je.

Komentáře uživatelů ...

26. 10. 2010 15:55:48
Minimálne na gynekológiu-... to mi príde už na psygiatra, to sú úplné bludy.... a taký prášok neexistuje... a v 52 tehotenstvo - rarita, ok, ale nie viackrát po sebe.. to nebudú len hormóny...

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky